Tar hånd om Trikkehallen

Martine Brenden (14), Mikael Skårer (14) og Balder Jermstad (14) er opptatte av aktivitetstilbudet i Trikkehallen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Martine Brenden (14), Mikael Skårer (14) og Balder Jermstad (14) er opptatte av aktivitetstilbudet i Trikkehallen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Nå skal ungdom få forme kulturhuset Trikkehallen slik de selv ønsker.

Klikk på bildet for å forstørre.

De som møtte opp hadde mange gode forslag til hvordan Trikkehallen kan bli bedre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Janko Radovanovic på Trikkehallen.

KJELSÅS: Hva vil dere at Trikkehallen skal være? Er det noe dere savner?

Janko Radovanovic ser utover ungdommene i kafeen på Trikkehallen. Torsdag møttes gruppen som har fått navnet «Trikkehallen i dine hender» for første gang. Et 'brukerråd' og 'arrangementskomité' som ikke bare skal komme med innspill til hva ungdomshuset på Kjelsås skal inneholde, men som også skal få stå for noen av arrangementene selv.

Flere ganger i uka

Vi er her fordi vi er engasjerte, sier Balder Jermstad (14) og Martine Brenden (14).

Niendeklassingen fra Engebråten er ofte på Trikkehallen, gjerne to-tre dager i uka, og er fornøyde med tilbudet. Martine jobber til og med i kafeen en gang i uka.

Men det kunne kanskje vært litt flere aktiviteter her. Det blir ofte til at man bare henger her og prater. Det er bra det også, men det kunne vært mer. Temakvelder for eksempel, synes jeg hadde vært kjempegøy, sier Martine.

Ja, det skjer mye på Trikkehallen, men alt er kanskje ikke like aktuelt for dere, som barneteater og kurs for fjerdeklassinger? sier Radovanovic retorisk.

Ungdommene i kafeen ler.

Konsert og dugnad

«Trikkehallen i dine hender»-gjengen kommer frem til at de ønsker seg konserter, tema- og spillkvelder.

Etter første møte har de bestemt seg for at de skal arrangere triatlon fra byen og opp til Kjelsås. De vil arrangere hip hop-kveld med lokale artister, de vil få i gang spillkvelder med alt fra Play Station-turnering på storskjerm, til karaoke og åpen mikrofon.

Og fargene på veggene i kafeen... Unnskyld meg, men den grønnfargen er skikkelig stygg. 70-tallsfashion, sier Sara S. Aune, og får full støtte fra de andre ungdommene. De voksne, Radovanovic og Stig Framnes, må si seg enige i det.

Dette kan vi ordne på dugnad til våren, sier Radovanovic, og rådet blir enige om å sette ned en komité som kan komme med forslag om hvordan Trikkehallen også kan se mer ungdommelig ut.

Ungdomsmedvirkning

Vi tror at hvis ungdom får drive med noe de selv er interessert i, vil de bli mer engasjerte og motiverte, sier Radovanovic om bakgrunnen for opprettelsen av «Trikkehallen i dine hender».

Han er godt fornøyd med oppmøtet og responsen, men gruppa er langt fra lukket.

Vi har plass til flere, og håper at engasjerte ungdommer vil være med. Neste møte er 4. februar, og det er bare å møte opp eller ta kontakt med noen av oss som jobber her, sier han.

Medlemmene får fordeler som billigere billetter til arrangementer og prioritet på kurs som holdes på Trikkehallen. Allerede har de fått mulighet til å være med å lære seg teknikk eller organisering, og vil kunne få viktige roller før og under UKM (Ungdommens kulturmønstring) som holdes på Trikkehallen 13. februar.

Trikkehallen på Kjelsås drives av Bydel Nordre Aker, og man kan drive med film, musikk, foto, web, og ungdommer kan få råd og tips av de ansatte på huset.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.