*Nettavisen* Nyheter.

Tar ikke hensyn

Jordhullet bussene etterlater seg finnes ikke pent, mener Eivind Steen og andre som ferdes på John Colletts plass.

Bussjåførene blåser i plenen og kjører rett over. Dette orker vi ikke se på lenger, sier bokhandleren på John Colletts plass.

ULLEVÅL: Det blir så stygt at vi ikke orker å se på det lenger, sier Eivind Steen og Kristin Borge på John Colletts plass.

De to bokhandlerne, og flere med dem, har med undring sett på at det de mener er opptil 15 grønne «SL-busser» daglig kutter svingen og freser opp kanten av gressplenen midt på plassen.

Sjåførene tar seg en 10-15 minutters siesta i trikkesløyfa før de fortsetter på ruta mot Romerike, sier Steen.

Rakte, men ble like ille

Det startet for en to års tid siden, forsetter han og rister på hodet, mens han peker på krateret som bussene har etterlatt seg.

Når det regner blir det enda verre. Det samler seg store dammer, og vannet spruter opp når bussene kjører forbi. De har ikke noen holdeplass her, så det er tydelig at de stopper bare for å ha en pause i kjøringen, sier han.
Steen forteller at han to ganger har tatt kontakt med busselskapet, og klagd på sjåførenes behandling av plenen.

Begge gangene kom de og la på ny jord, rakte det til og sådde noe som så ut som gressfrø. Men to busser senere var det like ille, sier han oppgitt.
Steen undrer over hvorfor det ikke bare kan legges en steinkant rundt plenen, slik at bussene tvinges til å ta en videre sving.

For det er nok av plass til å komme seg rundt, sier han, og frykter at en buss rett og slett kan sette seg fast i krateret neste gang den skal forbi.

Det blir ikke bedre av at en del av sjåførene lar motoren gå mens de står utenfor bokhandelen.

Men de slår den av når vi ber dem om det, selv om noen blir litt gretne, sier Borgen.

Skal ikke forekomme

Dette skal ikke forekomme, sier Gry Isberg, informasjonssjef i Ruter (tidligere Oslo Sporveier og SL, journ.anm.), og tar umiddelbart kontakt med Norgesbuss, som kjører disse rutene.

Jeg beklager dette på vegne av selskapet, sier hun.

Isberg forklarer at Norgesbuss etter tidligere hendelser har fått en klar instruks om ikke å kjøre over plenen.

Dette vet sjåførene godt, sier hun.

Isberg håper forholdene nå blir bedre, men oppfordrer folk til å ta kontakt med Ruter dersom det likevel gjentar seg. Hun beklager også tomgangskjøringen.

Men når det er kaldt vinterstid er bussene avhengig av å ha motoren i gang for at varmeanlegget skal fungere og for at bussen skal være levelig for passasjerer og sjåfør. Likevel har de klar instruksjon om ikke å stå på tomgang mer en absolutt nødvendig, sier Isberg, som mener det ikke er noen grunn til å la motoren gå når det er mildt i været.

Lover bot og bedring

Administrerende direktør i Norgesbuss Oslo, Willy Johansen, opplyser at han nettopp har fått greie på saken.

Jeg skal sjekke opp dette med våre sjåfører, og hvis det er våre busser som kjører på plenen, skal vi selvfølgelig rydde opp etter oss. Det skulle bare mangle, sier han når Nordre Aker Budstikke ringer busselskapet.

Jeg skal ta det opp med vår tekniske sjef, og så regner jeg med at vi får sendt en vaktmester dit umiddelbart og lagt på jord og sådd nytt gress, sier han.
Han kjenner ikke til at det er Norgesbuss som har reparert plenen ved to andre anledninger, men utelukker det ikke.

Og så er det viktig for oss å få gjort noe med kjøringen, slik at dette ikke gjentar seg. Sånn kan vi ikke ha det! sier Johansen. Vi skal selvfølgelig rydde opp etter oss.
Willy Johansen

Annonsebilag