*Nettavisen* Nyheter.

Tar ikke selvkritikk

Trafikketaten avviser at de har startet noen særskilte aksjoner på Manglerud.

OSLO: Fagleder Henning Johansen i Trafikketaten forteller at alle drabantbyene i Oslo, Manglerud inkludert, får besøk av trafikkvakter både på kveld og natt.

- Årsaken er at folk er på jobb dagtid. Da er det lite feilparkering. Graden av feilparkering er større på natta. Dette er helt vanlige rutinekontroller, sier Johansen til Nordstrands Blad.

En del av bildet er at Trafikketaten skal sikre at utrykningskjøretøy kan komme frem.

- Hvis ikke vi er der på natta, kan folk feilparkere. Da kommer ikke brannvesenet frem, sier Johansen.

Angående de to bøtene som Finn Adreassen er ilagt, sier faglederen dette:

- Regelverket er helt klart. Man skal stå minst fem meter fra siste buede kantsten i en sving. I dette tilfellet sto bilen fem meter feil. Når det gjelder avstand fra gangfelt, er det også fem meter her. Bilen hans sto 4,3 meter feil, sier han.

- Hva med kritikken om at dere opptrer vilkårlig?

- Vi kan ikke være rundt i hele Oslo hele tiden. Vi kontrollerer når vi har tid og anledning. Det er ikke noe nytt at vi er på Manglerud. Jeg har selv vært der oppe og skrevet ut bøter, sier Johansen.

- Kunne dere utvist et bedre skjønn?

- Det spørs hvem du skal utvise skjønn overfor. Bilistene har en utbredt misoppfatning om at alt skal gå i bilistens favør, svarer faglederen.

- Men hvor skal folk parkere når det ikke er plass?

- Man må beregne å gå litt, og du kan ikke regne med å finne plass tjue meter fra inngangsdøra. Kollektivtransport fungerer også.

- Når det gjelder provisjonsbaserte lønninger, blander hun nok oss sammen med private selskaper, som hadde dette for endel år siden. I det offentlige har vi faste lønninger.

Etaten har en turnus som går over 12 uker. I en av ukene arbeider trafikkbetjenten på nattestid.

- Kritikken viser at vi gjør jobben som vi skal. Regelverket er firkantet, og det er også hensikten. Det gis ikke noe rom, og da er det lettere å forholde seg til, sier Henning Johansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.