Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tar ingen kabel-sjanser

Utbygger av Grefsenlyst bekrefter at den planlagte barnehagens uteområde ikke skal ligge innenfor risikosonen for jordkabelfeltet.
Utbygger av Grefsenlyst bekrefter at den planlagte barnehagens uteområde ikke skal ligge innenfor risikosonen for jordkabelfeltet.
Barnehagen i Grefsenkollveien 14, tar heller ingen «strålesjanser». Uteområdet skal ikke innenfor risikofeltet for jordkablene, sier prosjektleder for «Grefsenlyst».

Grefsen: I forrige uke skrev vi om Grefsen Terrassehus som vurderte å utvide uteområdet mot den nye jordkabelen, noe energirådgivningsselskapet Omega Elkraft AS, fraråder, og som Terrassehus-barnehagen vil ta til etterretning.

Grefsenkollveien 14

Den nye jordkabelen vil i tillegg berøre «Grefsenlyst»-utbyggingen i Grefsenkollveien 14. Og der skal det også bygges barnehage.

Prosjektleder for «Grefsenlyst», Philip Stephansen, forteller at uteområdet for den planlagte barnehagen på tomten, ikke vil bli innenfor de anbefalte risikogrensene, som er 12 meter fra senterlinjen til jordkabelen.

Uteplassen skal uansett ikke ligge innenfor risikoområdet . Vi vil følge Omega Elkraft AS' anbefalinger, sier prosjektleder Philip Stephansen, og legger til at rundt 50 unger skal få plass i den nye barnehagen.

Men hvem som skal drifte barnehagen, er ennå ikke klart.
I følge Stephansen er det hittil forhåndssolgt nesten 60 av totalt 80 leiligheter i «Grefsenlyst».

Øvre Grefsen Barnehage

Like nedenfor «Grefsenlyst», og overfor Grefsen Terrassehus' barnehage, holder Kanvas' Øvre Grefsen Barnehage (ØGB) til, og som også har uteplass nær det nye til jordkabel-området. Omega Elkraft AS bekrefter overfor Nordre Aker Budstikke at barnehagen grenser til ytterkanten av jordkablenes risikoområde, og at barnehagens uteområde således kan regnes som trygt for ungene.

Innemellom har vi brukt plassen ved den eksisterende høyspentmasten - utenfor barnehagen - blant annet til aking om vinteren. Men vi vil for fremtiden selvfølgelig forholde oss til det ekspertene mener om eventuell risiko i jordkabel-området, sier styrer Kari Frøisland i ØGB.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere