RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tar ingen seire på forskudd

Byrådet går inn for ny skytebane ved Myrer. Nordstrand skytterlag håper problemet nå løser seg.

Søndre Nordstrand: Vi får håpe på at dette er positivt for flere enn bare oss, sier Gunstein Lauvrak i Nordstrand skytterlag.

Godt Alternativ

Skytterlaget har i årenes løp vært positive til flere av alternativene til ny skytebane, men nå håper Lauvrak det hele løser seg.

Man begynner jo å bli rimelig lei av problematikken. Sånn sett bør det være drivkraften for å komme i mål, sier Lauvrak. Han mener Myrer er et alternativ som bør oppfylle de ulike partenes krav.

Dette er et veldig greit kompromiss synes vi. Boligene vil ikke merke oss. De vil høre mer til E6. Også ligger dette innenfor marka som har vært et viktig punkt, sier han og peker bort på åskammen hvor markagrensen går.

Moderne og effektivt

Byrådet mener Myrer er best egnet til formålet skytebane. De går inn for dette alternativet fordi det er det som best ivaretar de ulike kriteriene som er satt. Byrådet ønsker nå at det settes i gang en ny reguleringsplan for området slik at det kan legges videre planer for skytebane. I dag er Myrer gård og omegn uregulert, men planlagt regulert til friområde for fremtidens utbygging av Gjersrud-Stensrud.

Nordstrand skytterlag trener to ganger i uken i tre og en halv time. I dag brukes mye av denne tiden til opp- og nedrigging av banen. På grunn av planene om flytting har ikke Prinsdal skytebane blitt modernisert på mange år. Skytterlaget gleder seg derfor til en ny og mer effektiv bane står klar. Da får de flere skyttere gjennom treningen innenfor den begrensede tidsrammen. Tilbudet til medlemmene vil fortsatt være det samme, men Lauvrak sier skytterlaget planlegger å samarbeide mer med idrettslag som tilbyr skiskyting.

Skiskyting er en idrett i sterk vekst og vi vet at mange sliter med nære og gode treningsalternativer for sine utøvere. Derfor ser vi for oss at vi kan få til et samarbeid rundt dette, smiler han.

Nordstrand skytterlag har 750 aktive medlemmer og rundt 300 mindre aktive medlemmer i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere