RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tar initiativ

Nordstrand Arbeiderpartilag har sendt brev til Statens Vegvesen angående de farlige fotgjengerovergangene langs Mosseveien.

Nordstrand/Mosseveien: Nordstrands Blad har ved flere anledninger satt fokus på de farlige fotgjengerovergangene langs Mosseveien, spesielt ved Gladvollveien og Ljansbakken. Nå har Nordstrand Arbeiderpartilag tatt initiativ overfor Statens vegvesen for å få fortgang i saken.

Krever utbedringer

Statens vegvesen lovte i fjor høst å se nærmere på de aktuelle overgangene i løpet av vinteren. I midten av juni var ingenting gjort, og vegvesenet lovte overfor Nordstrands Blad å foreta noen små justeringer i løpet av inneværende år.

Jeg har sendt et brev til Statens vegvesen hvor jeg etterlyser eksakte tiltak langs Mosseveien, sier styremedlem i Nordstrand Arbeiderpartilag, Cato Kjølstad. Han har også snakket med Statens vegvesen på telefonen.

Vi kommer til å følge opp denne saken framover, og etterhvert be om et møte med Statens vegvesen for å få detaljene omkring hva som faktisk kan gjøres med disse overgangene, sier Kjølstad. Arbeiderpartipolitikeren er selv Ljanbeboer og benytter disse overgangene rett som det er, både med og uten barn.

Jeg må innrømme at det skremmende å krysse Mosseveien ved disse overgangene, spesielt sammen med barn, mener Kjølstad.

Ønsker en løsning

Alle de andre fotgjengerovergangene langs Mosseveien innover mot Oslo er lysregulerte. Kjølstad forstår ikke hvorfor overgangene ved Ljansbakken og Gladvollveien ikke er det.

Jeg vil gjerne høre bakgrunnen for hvorfor de sier at lysregulerte overganger ikke er tryggere enn slik det er nå, sier Kjølstad. Nordstrand Arbeiderpartilag vil følge opp saken inntil det foreligger en akseptabel løsning på de farlige overgangene. Dette er tross alt Europaveien, og mange kjører langt over fartsgrensen her, mener Kjølstad, som antyder at Statens vegvesen ikke tar trafikksikkerheten langs Mosseveien seriøst nok.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere