*Nettavisen* Nyheter.

Tar kraftig oppgjør med byråd Listhaug

Sylvi Listhaug driver et kynisk spill for å få lagt ned bydelene, mener Aps Paal Haavorsen. – Byrådet har ikke gjort annet enn å kutte i rammene til bydelene og viser tydelig at de ikke ønsker å satse på helse og omsorg, sier han. Foto: FOTO: LARS ROAR RUD

Paal Haavorsen (Ap) er lut lei av at byråd Sylvi Listhaug beskylder bydelene for å nedprioritere eldreomsorg.

GRÜNERLØKKA: Det er et bydelsopprør på gang i Oslo. Bydelene er provosert over de stadige angrepene fra Sylvi Listhaug. Frp-byråden mener særlig «røde bydeler» kniper inn på tildeling av sykehjemsplasser.

LES SAKEN: Bydelene raser mot Sylvi Listhaug

Paal Haavorsen i Grünerløkka Ap mener byråden må bære hovedansvaret for situasjonen. Årevis med sulteforing og kutt i bydelsrammene gjør at bydelen må spare penger, istedet for å bygge opp tilbudet, påpeker han.

LES OGSÅ: Listhaug tar ikke selvkritikk, og kaster ballen tilbake til Arbeiderpartiet

– Nå har vi fått beskjed om å kutte 20 millioner kroner. Hvert år fremover skal vi kutte like mye. De største kuttene kommer på pleie og omsorg. Byrådet gir oss mindre penger nettopp til de eldre og syke, sier Ap-politikeren.

Smeden og bakeren

Haavorsen påpeker at bydelen helt er prisgitt rammen de får av H/Frp-byrådet. Tall fra bydelen viser at det har vært kutt de siste årene unntatt 2010.

Når Listhaug så i neste omgang går til angrep på bydelene, synes Haavorsen det hele minner om diktet «Smeden og bageren», av Johan Herman Wessel. Der ble bakeren dømt for et mord, som smeden har begått.

– Listhaug retter baker for smed. Hun legger skylden på bydelene, men sitter selv med ansvaret for å kutte i bevilgningene til bydelene. Hun har frekkhetens nådegave som gir oss skylden i at det blir færre sykehjemsplasser, raser Haavorsen.

I glasshus

Ifølge Haavorsen har bydelen fram til nå klart å skjerme eldre. Kritikken fra Listhaug blir derfor meningsløs i hans ører.

– Vi har en nedtrappingsplan på grunn av færre eldre, men ligger nå tjue plasser over dette. Vi har ikke kuttet. Men framover er ingenting hellig lenger. Eldre og pleie vil få størst kutt grunnet byrådets budsjett. Sylvi Listhaug har ansvaret for at vi må kutte så mye, sier han.

Hvor kutter Listhaug?

Haavorsen synes byrådet selv slipper for lett unna. Han tenker på de mange skandalesakene. At Frp opptrer som «dommer» over bydelenes styring, blir for Haavorsen totalt skivebom.

– Hva skjer når Frp bryter sine budsjetter i 100-millioners klassen? Vi har sett det på Tøyen-badet, Holmenkollen, Flexussystemet og sykehjemsskandalen i Spania. Da skjer det ingenting! Frp kunne brukt penger på sykehjem istedet for å kaste bort 30-40 millioner på sykehjem i Spania, sier Haavorsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.