Gå til sidens hovedinnhold

Tar krisen med fatning

Arkitektstudent Tone Christine Hellem kjenner flere medstud- enter som har mistet jobbene sine.

ST. HANSHAUGEN: Like før jul anslo Arkitektbedriftene i Norge (AiN) at mellom 400 og 600 arkitekter vil være arbeidsledige i 2009.

Det skremmer ikke arkitektstudent Tone Christine Hellem, på tross av at hun selv kjenner flere som har mistet jobbene sine.

Surt å jobbe på Rimi

Det er ganske vanlig å ta seg et år fri midt i studiene for å jobbe som praktikant på et arkitektkontor. Nå nylig hørte jeg om en som gjorde det, men han mistet jobben etter kun et par måneder. Det må være surt å måtte jobbe på Rimi eller lignende på grunn av situasjonen vi nå er i, sier Hellem, som nå er tredjeårsstudent på Arkitekthøyskolen (AHO).

Selv om Tone selv kjenner personer som nå har mistet jobbene sine, er hun ikke spesielt bekymret for sin egen fremtid.

Jeg har fremdeles over to år igjen før jeg er ferdigutdannet, og det vil alltid være opp- og nedgangstider i denne bransjen. Er jeg heldig kan det hende at det er en oppgangsperiode når jeg blir ferdig utdannet, men synes så klart synd på de menneskene som nå mister jobben på grunn av finanskrisen, sier Hellem.

Vil jobbe i U-land

Får Hellem det som de vil, kommer hun ikke til å være videre avhengig av konjuktursvingningene i det norske boligmarkedet.

Jeg vil gjerne få muligheten til å jobbe i utviklingsland når jeg er ferdig på Arkitekthøyskolen, det er så mange land som trenger gode boligløsninger til lave kostnader. Vi har hatt et prosjekt på skolen som jeg likte veldig godt hvor vi skulle tegne et senter for de som bor i kloakken i Bogota, Colombia, sier Hellem.Det må være surt å måtte jobbe på Rimi på grunn av situasjonen vi nå er i

Reklame

Kun 3 timer igjen: Her får du oversikt over alle salgene