*Nettavisen* Nyheter.

Tar liten plass

Ta en titt på rush-køene og se hvor mange biler som bare frakter en person. De kunne kanskje klare seg med en bitte liten bil?

Vi har prøvekjørt en av de virkelig små - nemlig Citroën C1. Snaut 3,5 m lang og 1,63 bred. Ypperlig for dem som er avhengig av trange parkeringsplasser. Og 800 kg egenvekt forteller at den ikke er lesset med tungt utstyr.

Men om den er liten, så vekker den oppsikt. For utseendet er morsomt - den ser så fornøyd ut i fronten.

Liten har vi sagt, men det er utenpå. For de to som blir tildelt plass i forsetene er den absolutt bekvem, og store dører (4) gjør inn- og utstigning lett. De som derimot kommer i andre rekke (bak), bør ikke ha betegnelsen grovvokst. Og mye bagasje bør de heller ikke ha med seg. Noen lo da vi kom ut fra Rimi med bæreposene våre og fikk plassproblemer. Muligheten er selvfølgelig å legge ned bakseteryggen.

Utstyr

Citroën har jobbet for å få et spesielt interiør - og har lyktes. Svært enkelt, men absolutt funksjonelt. Turteller i egen klokke som en satelitt er original.

Liten motor

Også motoren er liten på C1 - bare 3-sylindret på 998 ccm som yter 68 hester. Ingen kraftpakke, men helt klart grei nok med tanke på den lette bilen den skal drive. Og man kommer langt på den 35 liter store tanken; 0,55/mil på bykjøring og så vidt over 0,4 på landeveien.

Rimelig

Alt står i forhold på denne bilen - også pris i forhold til størrelse. Har du 150.000,-, får du penger igjen. Prislappen har nemlig påskrift 148.600,-.

Absolutt et alternativ for de som ikke har store behov. Og den gjør jo livet enklere for de som daglig sliter med å få satt seg kjøretøyet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.