Gå til sidens hovedinnhold

Tar parkeringsbot til retten

Familien til Per Nordland har parkert på Utsikten i mer enn 52 år. Tirsdag fikk han bot fordi plassen egentlig er et fortau.

UTSIKTEN: – Jeg tror Trafikketaten spekulerer i at folk opplever dette som en parkeringsplass, sier Per Nordland da Nordstrands Blad møter han på plassen han har parkert på i en årrekke når han skal på tur.

Bondefangeri

– Kantsteinen er senket mot veien og bilene har god plass på innsiden av fortauet og det er satt opp stabbesteiner for å hindre at folk kjører ned skråningen, sier han.

– Dette er bondefangeri. Enhver bilist vil anta at dette er en parkeringsplass, det minste de kan gjøre er å få opp et skilt, sier Nordland som vil kjøre saken til tingretten hvis ikke kravet frafalles.

Toppsaker på skjeriOslo.no
Hjelp! Jeg skal i Operaen!?! Vi gir deg tipsene
Vil du møte Samsaya, Bare Egil og deLillos?
«Varg Veum»: – Oslo er en by det er lett å forsvinne i

Vurderer fysiske sperrer

Bymiljøetaten (BYM), som har ansvaret for håndheving av parkering i Oslo, opplyser at plassen alltid har vært definert som fortau.

Les også: Dårlig utsikt for Kafé Utsikten

Det har vært skiltet med parkering forbudt tidligere. Bymiljøetaten fikk fjernet disse skiltene og startet håndheving av parkeringsforbudet fra januar. Siden da har de skrevet ut rundt 40 gebyrer.

GUIDE: Vil DU unngå parkeringsbot? Her parkerer du i Oslo

– Vi har fått klager fra fotgjengere om at feilparkerte biler hindret fremkommeligheten på fortauet. Vi la da ut varsellapper i en uke før vi så begynte å håndheve, forteller seniorkonsulent Anne Sofie Durkis i BYM.

– Hvorfor er det ikke skiltet?

– Fortau skiltes ikke fordi trafikkreglene sier at det er forbudt å stanse på fortau. Da er det ikke anledning til å skilte etter regelverket. På dette fortauet er det spesielt trafikkfarlig for myke trafikanter at bilister krysser sykkelfelt og fortau på vei inn og rygger ut over fortau og sykkelfelt på vei ut i en trafikkert vei. Derfor har vi nå vurdert å sette opp fysiske sperrer for å hindre at noen kjører inn på fortauet, sier Durkis.

Andre toppsaker på dittOslo
Emil (13) signerte for Watford FC
Er dette Norges sprekeste familie? Mor, far, døtre og sønn med i NM
Meteoritten falt ned én meter fra der barna leker

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot