Tar påskemarked seriøst – med et smil

Karin Krogh og Gunvor Mjelde i gult for anledningen, på Skøyen Smestad seniorsenter store påskemarked i forkant av påsken. Foto: Julie Mørck

Karin Krogh og Gunvor Mjelde i gult for anledningen, på Skøyen Smestad seniorsenter store påskemarked i forkant av påsken. Foto: Julie Mørck

På Skøyen/Smestad seniorsenter er alt av strikket tøy, broderier og påskekyllinger utstilt til påskemarkedet, som er arrangert av seniorene selv. Det de selger i bodene har de laget selv, og jobbet med hele året.

ved påskebodene.

SKØYEN: Karin Krogh og Gunvor Mjelde slår ut med armene, ønsker velkommen og frister med selvlagde grytekluter til dem som nærmer seg boden deres.

Veldig sosialt

– Jeg tives veldig godt på sentret og har vært her i 15 år. Det er også veldig praktisk siden jeg bor rett over veien. sier Karin fornøyd.

– Det er veldig sosialt, og vi har det koselig sammen med de andre som driver med håndarbeidet. Vi er en samlet gjeng på åtte stykker som kommer sammen og lager det vi vil, smiler Gunvor.

– Hva gjør dere med pengene dere får inn?

– Det er frivillig arbeid, og vi gir alle pengene til senteret, sier Karin bestemt. Hun forteller at de nå har fått persienner og flotte nye gardiner.

– Det er så fint, vi trenger heller ikke å ta så mye av pengene for å kjøpe inn nytt materiale til neste års marked, siden folk utenfra pleier å komme og gi oss garn og annet vi trenger, legger Karin til.

Godt forberedt

– Vi har alt fra strikkede kjoler, skjerf og luer, til votter og barneklær. Vi har også duker med hardangerbroderier, påskepynt...

Gunvor avbryter seg selv idet en nysgjerrig kunde kommer bort til boden.

– Værsågod, velkommen! Vi har herlig lys som lukter honning, og se på denne strikkede kyllingen! sier Karin og Gunvor ivrig i munnen på hverandre.

Det er tydelig at de har gledet seg lenge til denne dagen og forberedt seg ned til minste detalj. Valget av de gule genserene var nok ikke en tilfeldighet!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag