Gå til sidens hovedinnhold

Tar pepperkaka!

Under årets pepperkakehuskonkurranse var det fire elever fra 6.klasse på Slemdal skole som stakk av med seieren i barnekategorien.

OSLO: – Det har vært kjempegøy!, sier de fire elevene i kor.

Bidraget var et av mange flotte til Nasjonalmuseets årlige konkurranse.

Jobbet hardt

Erik Kragstad, Jørgen Fornes Traasdahl, Josefine Brubakken og Thea Asmaro står bak den flotte pepperkakekreasjonen, og de har jobbet hardt med huset.

– Først fant vi bilder på internett, og så lagde vi en skisse av det. Det ble litt annerledes enn det vi først hadde planlagt , sier Jørgen.

Uenigheter

Og prosessen har ikke alltid gått på skinner.

– Vi har sånne røde, sure lakrissnorer rundt vinduene som karmer, men det ville egentlig ikke Josefine ha, og da ble litt krangel, sier Thea, og Josefine nikker samtykkende.

Men de er venner nå, og alle er fornøyd med sluttresultatet.

Badebasseng på taket

Verket heter «Moderne hus», og passer rett inn i det internasjonale tema til utstillingen. Vinduene er av gelatin, og på taket har de laget et badebasseng av lakris, melis og blå nonstopp. Det var blant annet dette taket som fikk et stort pluss av juryens medlemmer.

Mye knekk

I ungdomskategorien fikk Emilie fra Ila skole hederlig omtale for sitt «Vandrende hus».

– Det har vært veldig morsomt, men veldig krevende fordi jeg hadde problemer med å få det til å stå. Jeg måtte lage delene flere ganger før det gikk bra, sier Emilie, som imponerte juryen med den store bruken av knekk og ellers en minimalistisk stil på huset.

vandrende hus:

(Emilie i 8A fra Ila skole fikk hedrende omtale for sitt pepperkakeverk)

Taj Mahal

I den åpne gruppen for alle andre som baker var det mor og datter som tok den endelige seieren med sin tolkning av Taj Mahal. Og det var en stolt og ivrig 7-åring som tok imot prisen.

– Det var gøy å bake med mamma og å vinne!, sier Åsne entusiastisk, og som inrømmer at det ble en del spising av deig mens de bakte, men det er vel lov.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger