RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tar politikerne på kornet


Kristina Nilsen (t.v.) og Hege Bjørnsdatter Braaten er i gang med å samle sitater fra norske politikere. Resultatet kommer i bokform i august. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD
Kristina Nilsen (t.v.) og Hege Bjørnsdatter Braaten er i gang med å samle sitater fra norske politikere. Resultatet kommer i bokform i august. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD
Kanskje flere politikere hadde holdt kjeft dersom de hadde visst hva Kristina Nilsen og Hege Bjørnsdatter Braaten jakter på i disse dager.

Torshov: Selve ideen jobba vi fram sammen med Kagge forlag rett før jul, sier Kristina Nilsen, analysesjef i Retriever Norge.

Nok å ta av

Sammen med Hege Bjørnsdatter Braaten, konstituert redaktør i Østkantavisa, skal hun allerede i august gi ut en bok med sitater fra norske politikere opp gjennom tidene. Det som for lengst er klart, er at det ikke mangler på stoff å ta av.

Vi begynte å jobbe ut fra spesielle temaer, men allerede etter første arbeidsøkt hadde vi flere temaer enn hva som er realistisk å gjennomføre, sier Braaten.

I tillegg til å finne fram sitater på egen hånd, er også Nilsen og Braaten på jakt etter innspill utenfra.

Egen Facebook-gruppe

Vi kommer til å kontakte politiske journalister og politikere. Vi har også oppretta en gruppe på Facebook som heter "Politiske gullkorn", der hvem som helst kan tipse oss om sine favorittsitater, forteller Nilsen som håper på stor respons fra publikum.

At arbeidet med boka tar mesteparten av fritida, er det ingen av dem som bryr seg om.

Ord er viktig, og vi er begge to over middels interessert i både språk og politikk. Sånn sett er dette en drømmejobb, sier Braaten.

Har dere funnet noe favorittsitat allerede?

For å si det sånn: Da jeg begynte å notere sitater av Øystein Djupedal tok det lang tid før jeg kom meg videre. Spesielt husker jeg da han uttalte at man kunne bruke dukker med tyll i undervisningen for å få jenter på videregående mer interessert i realfag, ler Nilsen.

Selv synes jeg Kåre Willoch sitt sitat "Min radikalisering er betydelig overdrevet" er et bevis på at selv høyresluggeren Willoch hadde en god porsjon selvironi, humrer Braaten.

Begge håper at boka, som slippes midt i valgkampen både skal være et morsomt pusterom i den politiske debatten, samtidig som det skal være interessant lesning.

Det skal være en underholdende bok, men det er viktig for oss at den også har meningsfylt innhold. Det er ikke snakk om noen vitsebok, men en bok som forhåpentligvis kan se på noe av det tidvis humoristiske i seriøse politiske debatter, sier snart bokaktuelle Braaten.Kristina Nilsen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere