*Nettavisen* Nyheter.

Tar politikerne på kornet

Hege Bjørnsdatter Braaten (t.h.) fra Høybråten er sammen med Kristina Nilsen i gang med å samle sitater fra norske politikere. Resultatet kommer i bokform i august.

Kanskje flere politikere hadde holdt kjeft dersom de hadde visst hva Kristina Nilsen og Hege Bjørnsdatter Braaten jakter på i disse dager.

HØYBRÅTEN: Selve ideen jobba vi fram sammen med Kagge forlag rett før jul, sier Kristina Nilsen, analysesjef i Retriever Norge.

Sammen med Høybråten-jenta Hege Bjørnsdatter Braaten, skal hun allerede i august gi ut en bok med sitater fra norske politikere opp gjennom tidene. Det som for lengst er klart, er at det ikke mangler på stoff å ta av.

Vi begynte å jobbe ut fra spesielle temaer, men allerede etter første arbeidsøkt hadde vi flere temaer enn hva som er realistisk å gjennomføre, sier Braaten, som tidligere jobbet i Lokalavisen Groruddalen, og nå er konstituert redaktør i Østkantavisa.

I tillegg til å finne fram sitater på egen hånd, er også Nilsen og Braaten på jakt etter innspill utenfra.

Egen Facebook-gruppe

Vi kommer til å kontakte politiske journalister og politikere. Vi har også oppretta en gruppe på Facebook som heter "Politiske gullkorn", der hvem som helst kan tipse oss om sine favorittsitater, forteller Nilsen, som håper på stor respons fra publikum.

At arbeidet med boka tar mesteparten av fritida, er det ingen av dem som bryr seg om.

Ord er viktig, og vi er begge to over middels interessert i både språk og politikk. Sånn sett er dette en drømmejobb, sier Braaten.

Har dere funnet noe favorittsitat allerede?

For å si det sånn: Da jeg begynte å notere sitater av Øystein Djupedal tok det lang tid før jeg kom meg videre. Spesielt husker jeg da han uttalte at man kunne bruke dukker med tyll i undervisningen for å få jenter på videregående mer interessert i realfag, ler Nilsen.

Selv synes jeg Kåre Willoch sitt sitat "Min radikalisering er betydelig overdrevet" er et bevis på at selv høyresluggeren Willoch hadde en god porsjon selvironi, humrer Braaten.

I valgkampen

Begge håper at boka, som slippes midt i valgkampen både skal være et morsomt pusterom i den politiske debatten, samtidig som det skal være interessant lesning.

Det skal være en underholdende bok, men det er viktig for oss at den også har meningsfylt innhold. Det er ikke snakk om noen vitsebok, men en bok som forhåpentligvis kan se på noe av det tidvis humoristiske i seriøse politiske debatter, sier snart bokaktuelle Braaten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.