*Nettavisen* Nyheter.

Tar pulsen på bydelen

I begynnelsen av november mottar alle i bydelen spørreskjemaet som skal kartlegge befolkningens helse.

Søndre Nordstrand: Mer enn tre millioner europeere er involvert i det internasjonale folkehelseprosjektet som Bydel Søndre Nordstrand også er del av.

Oversikt

Hele målet med prosjektet er å kartlegge den lokale helsen slik at kommuner og fylkeskommuner kan planlegge og gjennomføre passende tiltak for innbyggerne.

Bydel Søndre Nordstrand har som mål å styrke det helsefremmende og forebyggende arbeidet. Skal vi lykkes med dette må vi får kjennskap til hvordan innbyggerne opplever hverdagen sin, sier BU-leder Teddy Kjendlie i en pressemelding. Han håper nå at flest mulig tar seg tid til å svare på spørsmålene.

Østersjøregionen

Seks forskjellige land i Østersjøregionen deltar i helse- og miljøundersøkelsen. I Norge og Danmark blir svarene innhentet via spørreskjemaer i postkassene, mens det i Polen, Estland, Latvia og Litauen vil skje via intervjuer. Bydelsdirektør Turid Glærum er glad for at bydelen deltar i undersøkelsen.

Data fra denne undersøkelsen blir et viktig supplement til annen kunnskap vi har, sier hun.

Det er Verdens helseorganisasjon (WHO) som har tatt initiativ til kartleggingen. Kommunene og fylkeskommunene som har fått anledning til å være med er allerede medlemmer i Norsk nettverk av helse- og miljøkommuner.

Richard Brattli i det nasjonale helse- og miljønettverket tror resultatene fra prosjektet kan gi det lokale folkehelsearbeidet et skikkelig løft.

I løpet av prosjektperioden vil vi utvikle en verktøykasse for hvordan kommuner kan drive et systematisk og omfattende folkehelsearbeid, og databasen med lokale helsedata blir en del av denne verktøykassen, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.