RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tar tak i ungdomsfylla


Fagkonsulent i barnevernet Inger-Elin Meskestad og politibetjent, Roy- Cato Einarsen ber foreldre være oppmerksomme i helgen.
Fagkonsulent i barnevernet Inger-Elin Meskestad og politibetjent, Roy- Cato Einarsen ber foreldre være oppmerksomme i helgen.
Hvis du ikke passer godt nok på poden i helgen, kan hele familien bli innkalt til samtale hos barnevern og politi.

STOVNER: Sankthansaften nærmer seg og for fjerde år på rad er innsatsen hos politi og barnevern styrket i Groruddalen. De to etatene samarbeider tett.

Vi setter inn ekstra ressurser for å hanke inn barn og unge som drikker. På Stovner politistasjon vil barnevernet sitte, for å innkalle foreldre og ha en samtale med dem og barnet, sier Roy-Cato Einarsen, ved forebyggende avsnitt på Stovner politistasjon.

Tverrfaglig innsats

Vi er ikke ute for "å ta noen", men dette er et ledd i det forebyggende arbeid, presiserer Einarsen.

Poenget er å bevisstgjøre foreldre i forhold til rus. Dersom en full ungdom blir brakt inn på stasjonen, blir foreldrene ringt og bedt om å komme.

Foreldrene bør sørge for å være tilgjengelige og kjørbare. Det bør de stort sett være ellers også, når barnet er ute, sier Inger-Elin Meskestad, fagkonsulent i barnevernet.

Forholdsregler

Dersom foreldre oppdager at barnet har drukket, bør de ikke kjefte og ta skjennepreken der og da. Still opp, følg barnet hjem og sitt med barnet gjennom natten. Ta heller samtalen dagen etter, sier Meskestad. Hun mener det er viktig at barnet får den tryggheten at mamma eller pappa stiller opp hele tiden, uansett hva det skal være.

Når barnet drar ut bør foreldre ha klare avtaler, dersom det er overnatting bør det være kontakt med venners foreldre. I tillegg bør foreldrene være tilgjengelige, sier hun.

Vær med barna

Voksne kan jo alliere seg med andre foreldre og bli med barna. For eksempel kan man dra en gjeng sammen og se på VG lista topp 20, sier Einarsen.

Alle som havner på politistasjonen vil få oppfølging ved behov.

Foreldrene kan ta kontakt ved senere anledning om de lurer på noe, ifølge Meskestad.

Vi må bevisstgjøre barna om konsekvensen ved å drikke, sier Einarsen.Sitt med barnet gjennom natten

Inger-Elin MeskestadSitat_tekst

Sitat_navn

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere