RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tar tid

Bydel Grorud erkjenner kapasitetsproblemer.

GRORUD: Avdelingsleder for rehabilitering, Ingjerd Østtveit, i Bydel Grorud vil kun kommentere saken på generelt grunnlag.

Dersom man opplever at det tar lang tid å få en ergoterapeut hjem, er dette noe vi må ta på vår kappe. Vi har kapasitetsproblemer, sier hun.

Men Østtveit avviser at bydelen er ansvarlig for lang ventetid for hjelpemidler.

Ved midlertidig behov, kan man få hjelpemidler av Oslo kommunale hjelpemiddellager i løpet av noen dager. Men ved varig behov må søknaden sendes til den statlige hjelpemiddelsentralen. Der følger saksbehandlingstid, anskaffelse og utkjøring. Dette tar noen uker for de vanligste hjelpemidlene. Systemet er bestemt av politikere, og vi må forholde oss til dette. Bydelens personell kjenner systemet, og gjør det de kan for at hjelpemidlene kommer så raskt som mulig. Men det er tildels lang ventetid på hjelpemidler fra hjelpemiddelsentralen.

Opplever dere at denne ordningen er hensiktsmessig?

Det er positive og negative trekk ved dagens ordning. Systemet har vært gjenstand for diskusjon og omorganisering over lengre tid. Vi står nå foran en ny omorganisering som vi foreløpig ikke vet resultatet av, sier hun.

Vi har ikke kuttet i driftsavtalene, men videreført disse som i 2008. Utover det har jeg ingen kommentar, sier avdelingssjef for velferd og sosiale tjenester Erna Holten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere