*Nettavisen* Nyheter.

Tar ungdom ut på landet

Erling Karlseng (t.v.) og Aleksander K. Erichsen står klare til å ta med seg 150 ungdomsskoleelever på kulturleir til sommeren. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD

Aleksander K. Erichsen og Erling Karlseng lover å gi barna dine et sommerminne de sent vil glemme. For andre år på rad arrangerer de unge gutta kulturleir for osloungdom.

Klikk på bildet for å forstørre.

HOPP I HAVET: Det blir også tid til mye bading på kulturleiren.

Klikk på bildet for å forstørre.

I løpet av tre uker i sommer, huser Solbakken Folkehøgskole undomsskole-elever fra hele landet. FOTO: PROMO

Klikk på bildet for å forstørre.

Volleyballbane hører også med på leir.

MAJORSTUEN: - Det trengs et tilbud som dette for osloungdom i sommerferien. Allerede i år har vi over 70 påmeldte, men vi stopper ikke inntaket før vi når 150 deltakere, forteller Erling Karlseng (21) fra Majorstuen.

Lærer av hverandre

Sammen med kompisen Aleksander K. Erichsen (20) fra Sagene har han startet en kulturell sommerleir for barn fra femte til syvende klasse. Leiren, som finner sted på Solbakken Folkehøskole i Skarnes, ble arrangert for første gang i fjor med 100 påmeldte. Flere av deltakerne fra i fjor har valgt å delta på leir også i sommer, forteller de to initiativtakerne.

- I fjor var det til og med en fra Hitra som kom for å være med på leiren. I sommer kommer han tilbake med hele slekta, forteller Ericsen fornøyd.

- En av målsetningene våre har vært at vi ville blande by- og bydgeungdom. Østkantungdom kan for eksempel sikert lære mye av undommer fra andre deler av landet og omvendt, mener Karlseng.

De kan fortelle at de allerede har vært rundt på skoler som Bjølsen og Møllergata for å gjøre flere oppmerksomme på tilbudet.

I trygge hender

Gutta innrømmer at de til å begynne med ble møtt med skepsis, deres unge alder tatt i betraktning.

- Du møter motgang når du skal gjøre noe sånt når du er 20 år. Samtidig syns vi det er et kjempepluss fordi vi får et helt annet forhold og en spesiell relasjon til ungene, sier Erichsen.

- Vi har dessuten jobbet mye med barn fra tidligere og vært med som ledere på flere kommunale sommerleire. Selv om mange vil se på oss som veldig unge, kan vi garantere at barna er i trygge hender. Foreldrene til fjorårets deltakere var strålende fornøyd, skryter Karlseng.

Bedre enn makrell i tomat

- Hvorfor har dere satt i gang dette?

- Både Erling og jeg gikk på revyskolen på Solbakken selv, og på den tiden arrangerte skolen en sommerleir. Det ble kun med den ene gangen, og da fant vi ut at vi gjerne ville forsøke å lage en leir for unge med fokus på drama, sang, musikk og idrett. Vi så at det var behov for en slikt tilbud, og dessuten er det en mye morsommere sommerjobb enn å stable makrell i tomat i butikkhyllene, fleiper Erichsen.

- Det er enormt mye jobb og vi holder på hele året med regnskap og logistikk for å få en best mulig leir. Smatidig er det utrolig øy og lærerikt, sier Karlseng.

Blir ikke lei

I år vil det bli arrangert tre leire à en uke i løpet av sommeren.

- Så lenge det er økonomisk mulig, kommer vi til å fortsette i flere år framover. Ekstra hyggelig er det når vi møter barn over hele byen som har vært med på leir tidligere, og som skal slå av en prat. Da får du lyst til å stå på videre, understreker Karlseng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag