Gå til sidens hovedinnhold

Tårnagentene løste mysterier

Et knippe åtteåringer har utforsket Bibelen, tårnet, kjelleren, klokkene og prekestolen i Ullern kirke.

ULLERN: Ullern menighet inviterte alle 8-åringer i bydelen til å være tårnagenter i kirken, inspirert av serien «Tårnagentene» på NRK.

Serien ble utviklet av Søndagsskolen i Norge med støtte fra «Størst av alt» - trosopplæring i Den norske kirke.

Tårnagent-rap

Agentene møttes torsdag og søndag og kateket Ingunn Berit Galdal er svært fornøyd med opplegget.

– Det er andre året vi gjør dette og det er både hyggelig og spennende for barna. Torsdag hadde vi tre timer sammen og det hele startet med at barna lærte seg tårnagent-sangen, en rap som de fremførte under gudstjenesten søndag, forteller Galdal.

Kodeord og pølser

Ballonger med oppdrag, rebus gjemt på en due, besøk i kirkens kjeller for å finne kodeordet til hovedkvarteret. I tillegg til dette, besøk i prestesakrestiet og på prekestolen og sist, men ikke minst, servering av rykende varme tårnagent-pølser til samtlige agenter.

– Dette er en del av trosopplæringen som Kirken etter hvert er i ferd med å bygge opp. I forbindelse med det fikk barna også, fordelt i grupper, tre oppdrag i forbindelse med gudstjenesten.

En av disse oppdragene var å «fly» til Tanzania for å blir kjent med et barn der. På basis av dette møtet laget de bønner på papirfly som ble sendt fra galleriet og ned i kirken.

Disse ble også innlemmet i gudstjenesten, opplyser Galdal.

Bevis på fullført oppdrag

På søndag ble både foreldre, søsken, besteforeldre, tanter, onkler, faddere og venner invitert til tårnagentgudstjeneste.

Der fikk samtlige barn et agentbevis for fullført innføring i det å være tårnagent.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger