*Nettavisen* Nyheter.

Tårntrøbbel i Nydalen

Avantor avviste på folkemøtet at de vil bygge det omstridte Signalbygget på 24 etasjer for å tjene penger. Illustrasjon: Utlånt

Det planlagte 24-etasjer høye signalbygget på Gullhaug torg skaper reaksjoner våre Nordreakerbudstikke.no.

NYDALEN: Det var på informasjonsmøtet torsdag 6. november at planene om et signalbygg på 24 etasjer på Gullhaug torg i Nydalen igjen ble brakt på bane.

LES OGSÅ: Viktigst å skape et levende senter

Bygget vil bli en attraksjon og vil gjøre Nydalen til en destinasjon for hele Oslos befolkning, sa prosjektdirektør Liz-Heidi Leonhardsen i Avantor til den fremmøtte forsamlingen.

Hva mener du? Si din mening i kommentarfeltet under.

Ærlig talt!

Kort tid etter kommer de første kommentarene inn:

"Ærlig talt. Spar oss for det forferdelige tårnet i Nydalen! Det er så fint som det er. Må noen ødelegge!!!" skriver Lars-Erik Østerud.

Gunnar B. legger til:

"Syns jo at Gullhaug torg er et hyggelig sted i Nydalen kanskje det hyggeligste? som det er. Og potensialet er stort. Skal de lage et gigatårn der ødelegger det mye av det som er trivelig i dag. syns jeg virker veldig rart!"

Ingenting

Men det er ikke bare motstand, skal vi tro kommentarene som har kommet inn. Marius skriver:

"Gigatårn? Det er vel heller et minitårn. 24 etasjer er jo ingenting. Skjønner ikke folk som er redde for å bygge og utvikle."

Knut supplerer:

"Ja, det er jo mye mer spennende at ting foregår i 3 dimensjoner, altså i høyden også. Oslo er ingen småby lenger og trenger å bygge i høyden. Dessuten er høyhus megatøft!"

Skal innby til bruk

Bydel Nordre Aker skrev i en høringsuttalelse til Plan- og bygningsetaten i april i år at bydelen ønsker tydelige fysiske skiller mellom dagens torgarealer, veiarealene og fellesarealene, og at forslaget om signalbygget med tilliggende område, er et "tilbakesteg i planene for å gjøre Gullhaug Torg til en sentral seremoni- og møteplass i bydelen."

Avantors planforslag om signalbygget er sendt til behandling hos Plan- og bygningsetaten.

Avantor har en tankegang om at det viktigste vi gjør i utviklingen av et levende bydelssenter er å skape møteplasser og aktiviteter som innbyr til bruk, sa Leonhardsen i Avantor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.