RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tåsen-familie midt i den egyptiske revolusjonen


I REVOLUSJONENS SENTRUM: Elin og Cecilie foran tanksene i Kairo. Alle foto: Privat
I REVOLUSJONENS SENTRUM: Elin og Cecilie foran tanksene i Kairo. Alle foto: Privat Foto: FOTO: PRIVAT
Tåsen-familie på jordomseiling havnet midt i den egyptiske revolusjonen.

TÅSEN/EGYPT: Sommeren 2010 bestemte Arild Kaasa (52), Cecilie Johansen (45), Linnea Lorentzen (17) og Elin Kaasa (10) seg for å forlate A4-livet på Tåsen, og leve ut drømmen. I en 36 fot stor seilbåt startet reisen mot Middelhavet i juli i fjor. Etter å ha seilt Middelhavet på tvers, ankret de opp i Tyrkia og reiste til Egypt.

Ferieparadis

«Vi har reist langs Nilens bredder og besøkt faraoenes templer, men det som overskygger alt er at vi hatt orkesterplass til en historisk revolusjon vi sent vil glemme,» skriver Cecilie Johansen i et reisebrev hun har sendt til Nordre Aker Budstikkes lesere.

25. januar kom anmodningen fra norske myndigheter, om ikke å reise til Egypt. På dette tidspunktet hadde folkemengdene begynt å samle seg, og demonstrasjonene tiltok i Kairo og Alexandria.

SE FAMILIENS EGET FOTOALBUM HER!

I ferieparadiset Dahab ved Rødehavskysten opplever Tåsen-familien beduinkulturen, ørkensafari, snorkling i korallrevene, fridykkerkur og Ski-VM fra Oslo på nett-tv.

Revolusjon

«De siste fire dagene av oppholdet i Egypt er vi tilbake i Kairo. Vi har vært usikre på om vi i det hele tatt kunne legge turen dit på grunn av urolighetene den siste tiden. Den norske ambassaden i Kairo fraråder fortsatt reiser til de større byene. Etter våre vurderinger er det ingen fare for sikkerheten vår. Den avgjørelsen angrer vi ikke på. Tvert imot. Å være i Kairo nå er en stor opplevelse!» skriver Johansen.

KLIKK HER FOR Å LESE HELE REISEBREVET.

På Tahrir-plassen, stedet revolusjonen sprang ut fra, får familien føle endringen på kroppen.

«Stemningen her er ubeskrivelig. Vi må nesten klype oss i armen for å forstå at vi virkelig får oppleve dette. Flere kommer bort til oss og ønsker oss velkommen, og jeg tror vi er blant de første turistene som er tilbake etter revolusjonen.»

SE FAMILIENS EGET FOTOALBUM HER!

Cecilie Johansen sier det gjorde sterkt inntrykk å høre om alle demonstrantene som måtte dø i kampen mot Mubarak, og for frihet og demokrati. Likevel er egypternes glede og fremtidstro sterk.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere