RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tåsenhjemmet blir korttidssykehjem


ET SYKEHJEM I FORANDRING: – Det er viktig å presisere at vi skal ivareta dem som per i dag har langtidsplass ved Tåsenhjemmet, sier hovedprosjektleder i Sykehjemsetaten, Bjørg Torill Madsen.
ET SYKEHJEM I FORANDRING: – Det er viktig å presisere at vi skal ivareta dem som per i dag har langtidsplass ved Tåsenhjemmet, sier hovedprosjektleder i Sykehjemsetaten, Bjørg Torill Madsen.
Tåsenhjemmet er valgt som fremtidig helsehus for Oslo vest. Solvang, som første helsehus, er allerede under etablering for Oslo nord.

TÅSEN: Oslo kommune har bestemt å etablere egne korttidssykehjem og langtidssykehjem. Det skal opprettes fire – fem korttidssykehjem (helsehus) i Oslo.

Tåsenhjemmet skal betjene bydelene Nordre Aker, Ullern, Vestre Aker og Frogner.

– Vi er gang med å utvikle det nye tilbudet med vekt på rehabilitering og pasientens mestring av hverdagen, sier hovedprosjektleder i Sykehjemsetaten, Bjørg Torill Madsen.

LES OGSÅ: Hovseterhjemmet "friskmeldt" av bydelen etter hard kritikk

– Ivareta beboerne

Tåsenhjemmet, som drives av Norlandia Care, har i dag noen korttidsplasser, men i hovedsak langtidsplasser. Disse langtidsplassene skal på sikt gjøres om til korttidsplasser.

– Det er viktig å presisere at vi skal ivareta dem som per i dag har langtidsplass ved sykehjemmet. Ingen skal måtte flytte, med mindre de selv har ønske om det. Plassene omgjøres gradvis og ved naturlig ledighet, sier Madsen.

Sykehjemsetaten og Norlandia Care vil samarbeide tett under etableringen av det nye helsehuset. Hensikten med å skille korttids- og langtidstilbudene er å videreutvikle eldreomsorgen i Oslo.

– Det er en betydelig forskjell på behovene i forhold til korttids- og langtidspasienter. For korttidspasienter er det snakk om behandling kun i en begrenset tidsperiode med tanke på rehabilitering og mestring, slik at de kan bli boende i eget hjem.

– Langtidspasienter har andre behov i forhold til at dette skal være deres hjem resten av livet. Her legges det vekt på trygghet og beboerens opplevelse av å bo i eget hjem, sier Madsen.

LES OGSÅ: – På kjøkkengulvet der inne ble mora mi født i 1910

Spesialisering og kompetanse

Ulike helsehus i vest, nord, sør og i sentrum etableres for å møte nye behov som følge av samhandlingsreformen.

Målet er raskere utskriving av pasienter fra sykehus, hindre innleggelser samt bidra til at flere eldre kan bo hjemme lenger.

I tillegg er det fokus på økt spesialisering og kompetanse i korttidstilbudet slik at pasienter som bor i eget hjem får best mulig tilbud.

– Pasienter som i dag har en langtidsplass ved Tåsenhjemmet, men som ønsker å flytte til et annet sykehjem, vil få forrang til plass i nytt sykehjem (jf. fritt sykehjemsvalg), sier Madsen og legger til:

– Vi har allerede hatt et kort informasjonsmøte med ansatte, beboere og pårørende med tanke på de fremtidige planene. Også i forhold til det videre arbeidet ønsker vi god og tett dialog med de berørte.

LES OGSÅ: – Meningsløst å tvinge Hans-Christian (35) til sykehjem

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere