RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tåsen/Nordberg Sanitetsforening 80 år

Tåsen sanitetsforening ble stiftet 13. mars 1928. Initiativet ble tatt av en mann, formann i Tåsen Vel, Hans Sundby. Distriktet for foreningen den gang strakte seg fra Korsvoll til Brekkehagen i nord, ned til Nordre Gravlund i syd. Mot øst strakk det seg fra Bakkehaugen til bygrensen. I 1939 ble Nordberg Sanitetsklubb skilt ut som egen forening, men i 2002 gikk den sammen med moderforeningen igjen som i dag er Tåsen/Nordberg sanitetsforening. I 1972 ble Korsvoll Sanitetsforening stiftet.
Det var nok av oppgaver å ta fatt på den gangen. De første som ble realisert var ansettelsen av skolelege og skolesøster ved Tåsen skole, og senere anlegg av bad ved skolen.
Barn ble sendt på feriekoloni til Åros og Son. Helsestasjon for spedbarn og småbarn ble åpnet på Tåsen skole og på Korsvoll.
Krigsårene ble krevende for foreningen da de bl.a. fikk ansvaret for utdeling fra Svenska Norgeshjelpen.
Etterkrigsårene var preget av gjenoppbygging. Det ble strikket, sydd, samlet inn mat og inventar til krigsherjede strøk.
Tåsen sanitetsforening drev i mange år feriekoloni på Breidablikk og Nærsnes sammen med de andre foreningene i Aker.
Fra 40 årsberetningen går det bl.a. frem at foreningen har arrangert førstehjelpskurs, sykemateriell har vært utlånt. Tuberkuløse og andre har vært hjulpet med klær, mat og pengegaver, de eldre er blitt invitert til vinterfest i januar og det er blitt arrangert sommertur. Møtene ble holdt på Bakkehaugen gård, deretter i Bakkehaugen kirkes menighetssal.
De siste 20 årene har foreningen hatt alle sine møter på Tåsen Seniorsenter som drives av Norske Kvinners Sanitetsforening, Oslo Fylke i samarbeid med Oslo kommune. Styret består av representanter fra Tåsen/Nordberg sanitetsforening og brukere, og er i stor grad basert på frivillige hjelpere, der våre medlemmer gjør en imponerende innsats. Foreningen har møte første tirsdag i måneden der vi prøver å få til et variert program.
Foreningen har i 2008 bevilget til sammen 173.000 kroner. 123.000 er bevilget til nærmiljøet, til skolekorps, ungdomsklubber, speidergrupper, barnekor, osv., mens 50.000 kroner er bevilget til våre store merkesaker, som revmatisme, psykisk helse og osteoporose. Foreningen får inntektene fra utlodning, basar, fastelavnsris og bingo.
Elin Svanevik
Formann, Tåsen/Nordberg Sanitetsforening

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere