*Nettavisen* Nyheter.

Tåsens behov kom for sent

Tåsen skole under rehabiliteringsarbeidene.

Tåsen skole under rehabiliteringsarbeidene.

– Da skolens ønsker og behov om tid også ettermiddag/kveld fremkom på forsommeren, var avtaler med idretten allederde inngått, ifølge Harald Øvland i Utdanningsetaten.

TÅSEN: Forrige onsdag var det møte mellom Tåsen skole, Utdanningsetaten (UDE), Undervisningsbygg og Idrettskretsen.

LES OGSÅ: Kommunens leieavtaler under lupen

Nye avtaler

– Prinsippene ble fastslått - skolen skal disponere tilstrekkelig tid til undervisning, foreldremøter med videre. Da rehabilitering av Tåsen skole ble besluttet og leieavtaler inngått i 2006, var ikke skolens behov kartlagt utover klokken 8.00 - 16.00 hverdager. Men nå inngås nye leieavtaler til erstatning for 2006-avtalen, sier direktør for skoleanlegg i UDE, Harald Øvland, som legger til at Tåsen dette skoleåret må regne med noe mindre tid i hallen, siden avtalen med idretten allerede var gjort.

LES OGSÅ: Skolene "mister" flerbrukshallene

–- Idrettslaget og skolen vil imidlertid prøve å finne en praktisk løsning!

Aktivitetsskolen politisk

Øvland nevner også at det prinsipielle spørsmålet om Aktivitetsskolens bruk av felleshall helt frem til 17.o0, vil bli løftet opp til politisk vurdering.

LES OGSÅ: Funker med felleshall

–- Et annet spørsmål er de ulike frivillige kulturaktiviteters adgang til hallene på kveldstid og i helgene. Det som har vært lagt til grunn er at flerbrukshallene disponeres av idretten utover den tiden skolen har behov for, og at kulturaktiviteter kan låne skolelokaler, sier Øvland som også understreker at det har vært et godt samarbeid mellom Idretten/skolene/UDE for alle skolene som de siste årene har vært bygget med idrettshaller isteden for vanlige gymsale.

LES OGSÅ: – Tåsen gror igjen

LES OGSÅ: Her jobber tidligere Tåsen-rektor i dag

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.