*Nettavisen* Nyheter.

Tastaturkatastrofe!

FORFERDELIG: Det er lenge siden vi har sett et så gjennomført dårlig oppsett på tastene

Det hører med til sjeldenhetene at et tastatur opprører oss. MSI GX720 greide det.

Klikk på bildet for å forstørre.

Skjermen er av den blanke typen, som gjør at vi nesten kan se inn til naboen på andre siden av fjorden i

Klikk på bildet for å forstørre.

Touchpaden har en annen overflate enn håndleddsstøtten, er litt nedsenket

Klikk på bildet for å forstørre.

Ovenfor tastaturet har MSI spandert på oss noen touch-hurtigtaster.

Klikk på bildet for å forstørre.

På venstre side er DVD-brenner plassert helt fremst. Lenger bakover finner vi 2xUSB, LAN, modem og plass for kensington-låsen.

HARDWARE.NO: MSI GX720 har ikke et ikke like skrikende design som mange av de eldre maskinene i serien, og kan blant annet skryte på seg en automatisk overklokkingsfunksjon og Dolby Home Theater-lyd.

Hva er overklokking?

På tross av den 17 tommer store skjermen veier ikke maskinen mer enn 3,2 kg.

Les også:
Vår test av MSI Wind
Vår test av MSI PR200 - Swarovskibelagt maskin

Bra spillytelse

MSI har klart å gjøre en del ting riktige med denne maskinen. Byggekvalitet og utseende er det ingenting å si på. Svart, børstet aluminium og røde detaljer er en god match, og maskinen klarer å ha et utseende, samtidig som den ikke blir for prangende.

Innmaten gjør også den jobben den skal. Spillytelsen er som forventet med Geforce 9600 GT-kortet, mens prosessorytelsen bare er et lite hakk under de konkurrentene som har den raskere 2,4 GHz Core 2 Duo-prosessoren.

Den automatiske overklokkingen av prosessoren og minnet er også en ganske hendig funksjon, enten man ikke vil gjøre det manuelt, eller bare vil ha mulighet til å klokke opp og ned med et enkelt knappetrykk.

Les også: Ny råner-PC fra Acer

Gjennomført dårlig

Derimot er det andre ting som trekker betraktelig ned. Skjermen har svært blasse farger og gjør det heller ikke så godt på andre områder.

Men det største problemet med denne maskinen er utvilsomt tastaturoppsettet.

Det er lenge siden vi har sett et så gjennomført dårlig oppsett på tastene, så om du skulle gå mot vår anbefaling, og kjøpe denne maskinen, så må du regne med å bruke noen uker eller måneder på å lære hvor fingrene må lande.

Les også: Rå ytelser og vulgært utseende

Feil plassering

For å ta det fra venstre til høyre: Fn-tasten er plassert der vi helst vil ha Ctrl, og omvendt. Videre er tastene for komma, punktum, bindestrek, æ, ø og å halve størrelse av vanlige taster, og skvist sammen. Dette er utvilsom taster man bruker mye, og som bør være skikkelige.

Les også: Clevo lager ny monster-maskin

Og som om ikke det var nok, så er har skift-tasten bare bredden til en vanlig tast, mens enter-tasten bare er en tast høy.

Optimalt sett, og vanligvis for oss nordmenn, er skift-tasten bredere og enter-tasten høyere. Flere av spesialtastene samt piltastene er også merkverdig små eller har feil plassering. Det er sjeldent et tastatur opprører oss så mye, men dette er forferdelig å bruke.

Les også: Asus med nye Eee

Det positive overskygges

Maskinen koster i skrivende stund rundt 10.500 blanke kroner, og til den prisen må vi si at vi minst hadde forventet bedre skjerm, og bedre tastatur.

Selv om det er en del positivt å si om denne maskinen veier det negative tyngre.

Les hele testen av MSI GX720 på Hardware.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.