Tatt av snøen i Linderudkollen

Publikummet i Linderudkollen kunne se Pål Sørensen kjøre mot halvpipen i 89 km i timen før han fra bakkenivå flakset 15 meter opp i luften. Foto: Anders Jørstad

Publikummet i Linderudkollen kunne se Pål Sørensen kjøre mot halvpipen i 89 km i timen før han fra bakkenivå flakset 15 meter opp i luften. Foto: Anders Jørstad

Tross «Linderudkollenbrøl» på løpende bånd, ble snowboardstjernene tatt av snøen på veien opp mot nye høyderekorder i Arctic Challenge.

Brødrene Aleksander (t.v.) og Kristian Mørch benyttet pausene til å innta kopper med varm kakao.

For heiagjengen fra Valdres var snowboardkonkurransen som et lystig vorspiel å regne, før turen gikk til utelivet i sentrum. Foto: Anders Jørstad

På fanget til matmor og kaffekjeksen i umiddelbar nærhet, hadde hunden Billy det som plommen i egget. Foto: Anders Jørstad

LINDERUDKOLLEN: Men selv om værgudene ikke leverte optimale flygeforhold under lørdagens snowboardkonkurranse, klarte 25 busser i skytteltrafikk mellom Nydalen og Linderudkollen å samle et flere tusentalls tilskuere.

Stor underholdning

I takt til det evinnelige snøfallet formiddagen igjennom, produserte det store musikkanlegget nærmest nonstop diggbar musikk til stor begeistring for det relativt unge og spretne publikummet. En vennegjeng på åtte fra Valdres var blant dem som nøt Toddi til musikk av Clawfinger og Foo Fighters idet Terje Håkonsen og co. kjørte mot halvpipen i 90 km i timen.

Jeg synes dette er en veldig underholdende konkurranse. Det litt sure været gjør ingenting, siden vi skal på byen etterpå for å få varmen i oss på en pub, konkluderer Ståle Skrinderud. Skrinderuds fire kamerater og tre venninner nikker seg enige.

Imponerte de små

Brødrene Kristian og Alexander Mørch på 10 og 13 år nøyde seg med god og varm kakao når de sammen med faren overvar deres tredje Arctic Challenge live. Tiåringen Kristian som selv kun har tre uker bak seg som snowboardkjører ble mektig imponert over de luftige svevene, og var fornøyd med sin favoritt Terje Håkonsens innsats.

Det var nettopp når Håkonsen la utfor ned Linderudkollen at jubelbrølene fra publikummet virkelig tok av. Og med sitt Backside Air på 6, 6 meter, oppnådde han konkurransens høyeste svev. Poengmessig måtte han ta til takke med en femteplass. Franske Arthur Longo stakk av med seieren, før han og resten av snowbaordeliten og arrangørene dro ned til Grefsenkollen restaurant der avslutningsmiddag med fest og konsert sto for tur.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.