Gå til sidens hovedinnhold

Tatt av vinden

Kultklassiker"n "Tatt av vinden" vant en rekke priser, men Røa-jentenes "oppfølger" i Grimstad ble på ingen måte noen braksuksess.

Grimstad: For i kraftig vind på Sørlandet fikk jentene fra hovedstaden uventede store problemer mot et middelmådig hjemmelag. Størst problemer hadde sisteskanse Caroline Knutsen, som etter å ha holdt nullen i årets fem første seriekamper plutselig måtte plukke fire baller ut av nettet. To av baklengsmålene kom etter at vinden hadde spilt Røa-keeperen et puss.
Vertenes ledermål kom som en følge av et langskudd med kraftig sidevind som lurte seg inn i nettmaskene. Senere puttet også Amazon på til 2-0, før Røa svarte med to raske scoringer.

Holdt feil ball

Så opplevde Caroline Knutsen en av sine merkeligste øyeblikk på en fotballbane da det kun gjensto rundt et kvarter av kampen. Heller ikke Røa-trener Geir Nordby skjønte noe av det som skjedde på Fevik stadion.
Jeg fikk ikke sett så mye av situasjonen, men så bare at Caroline holdt en ball i hendene, sier Nordby.
Problemet var imidlertid at ballen sisteskansen hadde i hendene var reserveballen. Røa-keeperen trodde avslutningen fra Amazon havnet langt utenfor stengene, så dermed beveget hun seg utenfor mål for å hente reserveballen. I stedet tok vinden tak i ballen og førte den innenfor stengene, der hjemmelagets spillere kriget den inn i nettmaskene.
Selvfølgelig tungt å få en slik scoring imot. På det tidspunktet førte vi at vi var i siget etter at vi hadde klart å utlikne, sier Nordby.

Ned på sjetteplass

Røa hadde da allerede ligget lenge i en offensiv 3-3-4-formasjon, men det ville seg ikke for laget fra vestkanten å få flere nettkjenninger. I stedet økte sørlendingene til 4-2 og årets første Røa-tap var et faktum. Trener Nordby ville imidlertid ikke gi keeper Knutsen noe skyld for tapet.
Nei, vi taper og vinner som et lag, fastslår han.
Etter seks serierunder ligger nå Røa midt på tabellen, på en skuffende sjetteplass. Riktignok er det ikke mer enn tre poeng opp til serieleder Kolbotn.
Det er på ingen måte noen krise enda, men det blir en viktig kamp mot Team Strømmen lørdag, understreker Geir Nordby.
PS!
Røa spilte cupkamp borte mot Borgen tirsdag. Da hadde allerede vår avis gått i trykken.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året