*Nettavisen* Nyheter.

Tatt for promillekjøring på vei til bryllup

  Foto: Foto: Erik Tangen

Mannen nekter for å ha kjørt bilen, men ble ikke trodd.

OSLO TINGRETT: Den 47 år gamle mannen bosatt i Bydel Alna erkjente ikke straffeskyld da han nylig møtte i tingretten tiltalt for å ha kjørt med promille lørdag 20. oktober i fjor på ettermiddagen.

Et vitne fulgte etter mannen fra Grønland til bostedet i Bydel Alna og var vitne til nestenkollisjoner, vinglete og farlig kjøring. Vitnet så også mannen gå ut av bilen og inn i boligblokken.

Politiet ble tilkalt og kom ti minutter senere. De påtraff da mannen som var overstadig beruset.

LES OGSÅ: Politikvinne kolliderte med 2,5 i promille.

Han nekter for å ha kjørt bilen og hevder det var en kamerat som er avholdsmann som kjørte. Han ble overhode ikke trodd på dette. Blant annet fordi han rett etter kjøringen og i avhør tre dager senere ikke nevnte noe om dette.

Han ble gjenkjent av vitnet like etter pågripelsen og kameraten som kjørte bilen er veldig vag i forhold til klærne han hadde på seg.

Mannen som fyllekjørte var nemlig pyntet til bryllup. 47-åringen skulle i et bryllup i Nittedal senere på dagen.

LES OGSÅ: Mann hadde problemer med lyden på tv-en – ringte politiets nødtelefon

Blodprøven tatt av mannen viste en promille på 1,99, men han fikk noe avslag da han hevdet å ha drukket vin rett før han ble pågrepet.

Mannen ble med dette som bakgrunn dømt for fyllekjøring med 1,5 i promille. Dommenn lyder på 21 dagers fengsel, en bot på 48.000 kroner, to års førerkortbeslag og 2.000 kroner i saksomkostninger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag