RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
  Foto: Foto: Erik Tangen

Tatt for promillekjøring på vei til bryllup

Mannen nekter for å ha kjørt bilen, men ble ikke trodd.

OSLO TINGRETT: Den 47 år gamle mannen bosatt i Bydel Alna erkjente ikke straffeskyld da han nylig møtte i tingretten tiltalt for å ha kjørt med promille lørdag 20. oktober i fjor på ettermiddagen.

Et vitne fulgte etter mannen fra Grønland til bostedet i Bydel Alna og var vitne til nestenkollisjoner, vinglete og farlig kjøring. Vitnet så også mannen gå ut av bilen og inn i boligblokken.

Politiet ble tilkalt og kom ti minutter senere. De påtraff da mannen som var overstadig beruset.

LES OGSÅ: Politikvinne kolliderte med 2,5 i promille.

Han nekter for å ha kjørt bilen og hevder det var en kamerat som er avholdsmann som kjørte. Han ble overhode ikke trodd på dette. Blant annet fordi han rett etter kjøringen og i avhør tre dager senere ikke nevnte noe om dette.

Han ble gjenkjent av vitnet like etter pågripelsen og kameraten som kjørte bilen er veldig vag i forhold til klærne han hadde på seg.

Mannen som fyllekjørte var nemlig pyntet til bryllup. 47-åringen skulle i et bryllup i Nittedal senere på dagen.

LES OGSÅ: Mann hadde problemer med lyden på tv-en – ringte politiets nødtelefon

Blodprøven tatt av mannen viste en promille på 1,99, men han fikk noe avslag da han hevdet å ha drukket vin rett før han ble pågrepet.

Mannen ble med dette som bakgrunn dømt for fyllekjøring med 1,5 i promille. Dommenn lyder på 21 dagers fengsel, en bot på 48.000 kroner, to års førerkortbeslag og 2.000 kroner i saksomkostninger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere