RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tatt for søppelkasting


SPORET OPP GJERNINGSMANN: Politiet tok kontakt med mannen som hadde forsøplet på Ljan, og han måtte selv rydde etter seg.
SPORET OPP GJERNINGSMANN: Politiet tok kontakt med mannen som hadde forsøplet på Ljan, og han måtte selv rydde etter seg. Foto: Illustrasjonsfoto
Noen synes det er greit å bruke grøftekanten som søppelplass, men lurt var det ikke.

LJAN/HAUKETO: Onsdag kveld kom politiet over en haug med søppel langs Ljabruveien. Her var både madrass og TV – og papirer med navn. Det siste førte til at politiet raskt fant frem til synderen.

Mannen i 60-årene ble beordret til stedet. Her måtte han rydde opp og få fjernet det han hadde lagt fra seg.

– Vi har jo flere steder å kaste søppel helt gratis, men noen synes tydeligvis at grøftekanten er et vel egnet sted. Det er vi ikke enig i, sier stasjonssjefen på Manglerud, Janne Stømner.

– Det blir jo en relativt enkel jobb å få folk til å rydde opp etter seg når de legger fra seg papirer med navn. Da må de orde opp etter seg og ta straffen for det ulovlige de har gjort.

Politiet ved Manglerud politistasjon har også håndtert disse sakene de siste dagene:

Fem tatt for kobbertyveri

BEKKELAGET: Klokken 05.30 natt til fredag meldte en mann at han så noen stjele kobber langs Mosseveien. Dette var ved Shell-stasjonen på Bekkelaget. Politiet var raskt på stedet og kunne stoppe både bil og fem personer fra Litauen. Innholdet i bilen fortalte tydelig hva de hadde holdt på med.

– Vi vet ikke for hvor store verdier de hadde med seg, men bilen ble beslaglagt, forteller stasjonssjefen på Manglerud, Jann Stømner.

Det var et tilsvarende tyveri i Groruddalen tidligere uken, og disse to sakene settes nå i forbindelse med hverandre for å se om det er en sammenheng.

– Kjempeflott at folk melder fort slik at vi får anledning til å rykke ut og aksjonere på fersken, sier stasjonssjefen.

LES OGSÅ: Vannlekkasje på Manglerud

Rolig på Ekeberg for politiet

Dyrt å naske

RYEN: Torsdag ble en polsk mann tatt for å forsyne seg for 130 kroner i REMA 1000 nedenfor Ryen uten å gjøre opp for seg. Han ble tatt av vekter, og anmeldt av forretningen.

– Nasking kan kanskje høres lite alvorlig ut, men det kan bli dyrt, sier stasjonssjef Janne Stømner på Manglerud.

Tidligere denne uken hadde vi et annet sted i byen en person som tok en sukkertyøyeske til kr 16,90. Vedkommende fikk et forelegg på kr. 2.000,-.

– Noe å ha i bakhodet om man blir fristet til å forsyne seg urettmessig, sier Stømner.

Svært få innbrudd

SØNDRE NORDSTRAND/NORDSTRAND: I forbindelse med terrorfaren har politiet har stor beredskap, og dette har hatt positiv effekt.

– I hele byen har date vært svært lite vold, og vi har også registrert spesielt få innbrudd, sier stasjonssjef Janne Stømner på Manglerud politistasjon.

– Denne uken har vi bare hatt ett innbruddsforhold (Bakketoppen på Nordstrand) og ett innbruddsforsøk i et garasjeanlegg i Rugdeberget, forteller hun.

– Det siste ble meldt onsdag morgen.

En noe kraftig mann i 30-årene med nordisk utseende ble observert, men han forsvant da han forsto at han ble observert.

Vår lokale stasjonssjef berømmer for øvrig sine kolleger på Majorstuen som har en egne gruppe som samler alle innbruddssaker.

– De gjør en god jobb, og ved å ha en gruppe som samkjører alle innbrudd, kan det bli oppklaring av mange saker når de først får napp på en.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere