Gå til sidens hovedinnhold

Tatt med 150 kilo khat

De fem mennene i førtiårene kan ikke ha tenkt seg veldig godt om da de satte i gang med å bære khat fra bilen og inn i en kjellerbod i Jens Bjelkes gate lørdag ettermiddag.

TØYEN: Tilfeldige vitner synes nemlig ikke denslags form for dugnad tok seg godt ut, og ringte lovens lange arm som har tilhold noen få kvartaler bortenfor. Politiet rykket ut og fant ganske riktig fem mann i full gang med å bære på store sekker med det narkotiske stoffet.

Det tilsvarer jo temmelig mange brukerdoser, selv om man visstnok skal tygge ganske store mengder for å få noen form for rus, sier Trond Skaarud, politioverbetjent ved Grønland politistasjon. Da tjenestemennene tok seg inn i boden fant de 150 kilo med khat-planter i plastsekker.

Man kan jo begynne å lure på hva de tenkte på. Khat er et ulovlig narkotisk stoff i Norge, så dette kommer de neppe så lett unna. Spesielt ikke når man snakker om enorme mengder som dette, sier Skaarud, som understreker at politiet slår hardt ned på khat-misbruk i hovedstaden i likhet med misbruk av andre ulovlige rusmidler.

Reklame

Husker du disse to idiotene?