RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tatt med fem usikrede barn i bilen

Mange bilførere har merket politiets tilstedeværelse i forbindelse med skolestart.

OSLO: Mandag var det skolestart og mange spente førsteklassinger. Samtidig gikk politiet i gang med Aksjon Skolestart hvor de i løpet av et par uker skal være tilstede ved alle barneskolene i Oslo.

Nesten 1.400 bilførere ble kontrollert i løpet av aksjonens to første dager. Politiet ser ikke noen spesielle trender og vil ikke trekke noen konklusjoner ennå, men langt flere er tatt for bruk av mobiltelefon i år, sammenliknet med samme tid i fjor.

– Det har vært mye mobilbruk så langt i år, det er mange som skal ordne mye på vei til jobb, sier politiførstebetjent Frank Halse som er ansvarlig for koordineringen av Aksjon skolestart.

I alt 66 bilførere hadde tirsdag fått forenklet forelegg for mobilbruk, mot 35 på samme tid i fjor.

Satt på fanget

15 personer er anmeldt for ulike forhold. Et av de groveste bruddene skjedde i Nedre Prinsdals vei tirsdag hvor en mann hadde fem usikrede barn i bilen.

– Mannen mistet førerkortet på stedet etter at han ble tatt med fem usikrede barn i en femseters bil. Den yngste satt på fanget til en av passasjerene. Føreren var heller ikke sikret selv, forteller Dag Harald Drevsjø ved Manglerud politistasjon.

Les også: Usikrede barn kan gå som prosjektiler gjennom frontruta

Lastebil parkerte utenfor skole

Noe av det politiet ser alvorligst på er foreldre eller andre som stanser rett utenfor skolen for å slippe av barn.

Strekningene er gjerne skiltet med "stans forbudt"-skilt, men det ser ikke ut til å være noen hindring for mange.

– Dette hindrer sikten og kan lett skape farlige situasjoner for små, myke og uerfarne trafikanter. Ved Linderud skole tirsdag kom det først to busser som stoppet rett på utsiden av skolen og skulle plukke opp elever fra en videregående skole før en lastebil parkerte der, forteller Frank Halse.

Lastebilen skulle levere varer, men hadde dårlige dekk og for mye last og må dermed svare for dette i tillegg til den farlige og ulovlige stansen.

Forsetter kontrollene

Politiet har ulike kontroller ved de ulike stedene. Noen steder har de laserkontroll, andre steder kontrolleres mobil og beltebruk og noen steder kontrolleres kjøring på rødt lys.

Tolv bilførere var tirsdag ettermiddag tatt for kjøring på rødt lys.

En rekke bilførere er tatt for å ha kjørt for fort. Den verste så langt ble tatt i 59 km/t i 30-sonen forbi Trasop skole. Her røyk lappen på flekken. Ved Linderud skole ble en bilfører tatt i 62 km/t i 40-sonen.

– Det er en del trafikk på veiene så det blir ikke de største hastighetene. Det viktigste er at folk er oppmerksomme og ikke driver med mobiltelefoner. Tenk på at det er mange trafikanter med liten erfaring der ute. Vi forsøker å veilede en del og sammen med bilførerne skape en trygg skolevei, oppfordrer Frank Halse.

– Vi fortsetter kontrollene utover de neste ukene og vil ha kontroller ved alle de 62 skolene i Oslo, legger Halse til.


Les også:

Tatt for "kenguruaktig" promillekjøring

Her endte den elleville fylleferden

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere