*Nettavisen* Nyheter.

Tatt med pistol på Holmlia skole

  Foto: Illustrasjonsfoto: Øystein Dahl Johansen

Mann i 20-årene var paranoid og gikk med skuddsikker vest.

OSLO TINGRETT: Mannen i 20-årne fra Holmlia møtte nylig i Oslo tingrett hvor han erkjente seg skyldig i alle de sju punktene i tiltalen mot han.

Mannen beskriver selv at han var i et dårlig miljø i perioden og var paranoid på grunn av dop.

Lovbruddene ble begått i løpet av et halvt år fra april til september i fjor og omfatter bruk av en stjålet moped, oppbevaring av 62 gram hasj, bæring av kniv på offentlig sted, besittelse av pepperspray. marihuana-røyking, brudd på pålegg fra politiet og våpenbesittelse.

Gikk med skuddsikker vest

Sistnevnte lovbrudd ble begått 17. august. Ved 19.30-tiden ble mannen tatt ved Holmlia skole. Han var da i besittelse av en Beretta 765 med tre patroner i magasinet. Mannen var på tidspunktet iført en skuddsikker vest. Han hevder å ha funnet pistolen i noen busker like ved og tok den med for å sjekke den.

Mannen forklarte i retten at han har brutt med det dårlige miljøet og sluttet å ruse seg. Han har fått seg jobb og deltar i ulike programmer for blant annet sinnemestring.

Må sone

Retten var noe i tvil når det kom til straffeutmålingen. Mannen og hans forsvarer argumenterte med samfunnsstraff, men retten kunne ikke gå med på dette på grunn av de grove lovbruddene som mengden narkotika og pistolbesittelsen kvalifiserer for. Mannen ble dermed dømt til 90 dagers fengsel, hvorav 30 må sones og resten gjøres betinget med en prøvetid på to år. Mannen må også betale 5.000 kroner i saksomkostninger.

LES OGSÅ:

Beruset mann stjal taxi

Denne gjengen vil utrydde brunsneglen

Dette er Norges mest intelligente hus

Flere dommer fra Oslo tingrett finner du her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag