*Nettavisen* Nyheter.

Tatt på T-banen med stjålet kjøtt

  Foto: Illustrasjonsfoto: Øystein Dahl Johansen

Lørdag ettermiddag ble det meldt om butikktyveri fra Bøler. Kort etter ble fem personer tatt på T-banen.

MANGLERUD POLITIDISTRIKT: Det var litt før klokken 15.30 lørdag politiet fikk melding om at at fem personer hadde vært på Bøler senter og stjålet varer. Det skulle være kjøtt de urettmessig hadde forsynt seg med.Vitneobservasjoner tilsa at de fem hadde brukt T-banen for å komme seg unna. En politipatrulje stoppet et tog på Godlia, og der ble de fem pågrepet. Og kjøtt for 2500 kroner i bagasjen de ikke kunne redegjøre for, var klart nok bevis på at det var de rette politiet hadde tatt.

De ble alle kjørt sentralarresten.


Andre saker fra Manglerud-politiets logg de senere dagene:

Stjal seil til surfebrett

MANGLERUD: Fredag morgen møtte en mann på vakta på Manglerud politistasjon og fortalte at han hadde hatt innbrudd i boligen sin like ved, nemlig i Wetlesens vei. Det han kunne opplyse var borte, var et seil til et surfebrett.

Ble oppdaget

HØYENHALL: Fredag ettermiddag ble det meldt om at det kvelden før hadde vært innbruddsforsøk. Dette var i Furuveien på Høyenhall. Sønnen i huset hadde oppdaget at en mann var i ferd med å ta seg inn gjennom en veranda-dør. Inntrengeren forsvant da han forsto at han ble iakttatt.

Gjeng-oppgjør?

BJØRNDAL: Fredag kveld fikk politiet melding om ordensforstyrrelser i Granbergstubben på Bjørndal. 20-25 personer skulle være i slåsskamp. Det skulele være et oppgjør mellom to gjenger.

Da en politipatrulje kom til stedet raskt etter, var det ingen tegn til verken kamp eller involverte. Det var heller ingen skadde.

For å få klarhet i hva som var bakgrunnen for denne meldingen, er politiet svært interessert i å komme i kontakt med eventuelle vitner.

Sa han hadde svensk førerkort

MORTENSRUD: Politiet stoppet fredag kveld en bil i Mortensrudveien ved senteret. Sjåføren kunne ikke vise norsk førerkort, men fortalte at han hadde et svensk. En rask kontakt med svensk politi resulterte i at den 37 år gamle mannen ble anmeldt.

For noe førerkort fra nabolandet hadde han heller ikke.

Kjørt i fylla

SKULLERUD: Noe uryddig kjøring førte til at politiet stoppet en bil i Johan Scharffenbergs vei på Skullerud natt til lørdag. Og årsaken til den ureglementerte kjøringen, var at sjåføren var beruset. Den 43 år gamle mannen fra Ytre Enebakk ble kjørt sentralarresten mens Viking tok seg av bilen.

Tung snø tok trær

MORTENSRUD: Våt og svært tung snø kom overraskende på mange lørdag morgen. Dette var heller ikke trær forberedt på. Manglerud-politiet fikk lørdag morgen og formiddag to meldinger om at trær var brukket og lå over veier. Første melding kom fra Lofsrudveien og den andre fra Helga Vaneks vei - begge på Mortensrud. Brannfolk ble dirigert til stedene og fikk ryddet veien og fjernet trær som kunne knekke av den tunge snøen.

Kjørte i hverandre

BRYN: Lørdag ettermiddag ble det meldt om trafikkulykke utenfor Brynstunnelen. Politipatruljen ba om ambulanse-hjelp, men det viste seg at ingen var skadet. Derimot måtte begge bilene ha Viking-hjelp.

Stoppet beruset bilfører

KLEMETSRUD/BRYN: Lørdag ved 18.30-tiden kom det meldinger om at en rød Nissan kjørte svært vinglete innover på E6 fra Klemetsrud. En politipatrulje tok oppstilling ved Sandstuveien, og den aktuelle bilen ble stoppet ved Bryn. Det var to personer i bilen, en mann og en kvinne. Den 31 år gamle føreren var tydelig beruset og kjørt arresten. Viking tok seg av bilen.

«Døvstum» solgte trefigurer

PRINSDAL: Søndag ettermiddag kom det meldinger om at en mann ringte på dører i Høgåsveien i Prinsdal og ville selge trefigurer. Han forklarte at han var døvstum og ble betegnet som plagsom. Den 24 år gamle mannen ble bortvist av politiet.

Forsøkte å stjele bilhjul

KLEMETSRUD: Sent søndag kved ble det meldt at det muligens var innbrudd på gang i et bilverksted i Enebakkveien på Stensrud/Klemetsrud. Folk med en utenlandsregistrert varebil forsøkte å komme seg inn. De forsøkte også å skru hjul av biler som sto parkert utenfor.

De var borte da politiet kom.

Etterlyst tatt med kniv og balltre

SKULLERUD: Politiet fattet klokken 01 natt til mandag interesse for en bil som sto parkert ved Skullerudstua. I bilen satt en mann. Dette viste seg å være en 47 år gammel etterlyst person. Han ble kjørt arresten.

Ved nærmere undersøkelser i bilen ble det både funnet narkotika, et balltre og en kniv. Dette ble beslaglagt.

Kastet søppel

KLEMETSRUD: Litt før klokken 10 mandag ble det meldt om at noen forsøkte å stjele paller fra en tomt i Klemetsrudveien. Det viste seg etter hvert at det ikke var snakk om tyveri, men at noen kastet søppel på feil sted. De ble beordret til å rydde opp etter seg og kjøre til Grønmo. Politiet eskorterte dem dit for å se at de ikke forsøkte seg igjen.

Vanskelig kryss

ABILDSØ: Krysset Lambertseterveien/påkjøring fra E6 nordover er tydeligvis et vanskelig kryss. For i tillegg er det også ut- og innkjøring til bensinstasjonen her.

Mandag ettermiddag smalt det igjen. En bilfører overholdt ikke vikeplikten for trafikk i Lambertseterveien. Ingen personskader, men den skyldige ble anmeldt for ikke å ha overholdt vikeplikten.

Russebråk

HAUKETO OG HOLTET: Russen har holdt seg realtivt rolig de første festdagene sine. Men et par meldinger er kommet til politiet. Ved Hauketo togstasjon sto natt til tirsdag en russebuss med et så kraftig lydanlegg at beboere i nærheten mistet nattesøvnen. Den var borte da politiet kom.

Et par timer senere ble støyende russ sluppet av en buss på Holtet. Her hadde de revet ned en tavle på trikkeholdeplassen og flyttet på skilt. Også disse var borte da politiet kom til stedet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag