Tatt ut til skoleturnering i København

KLARE TIL NORDISK MESTERSKAP: F.v.: Vetle Solodden Lier, Olav Haugerud, Julius Kristoffersen Joachimsen og Thale Solodden Lier. (Foto: Marie Lytomt Norum)

KLARE TIL NORDISK MESTERSKAP: F.v.: Vetle Solodden Lier, Olav Haugerud, Julius Kristoffersen Joachimsen og Thale Solodden Lier. (Foto: Marie Lytomt Norum) Foto: Foto: Marie Lytomt Norum

Fire åttendeklassinger fra Nordenga Skole får en uke skolefri for å delta på Nordic Capitals School Games i København.

KRINGSJÅ: Ungdomsskoleelevene Vetle Solodden Lier (13), Olav Haugerud (14), Julius Kristoffersen Joachimsen (14) og Thale Solodden Lier (13) har denne uken fått fri fra skolen for å delta på Nordic Capitals School Games i København.Det er 65. gang turneringen blir arrangert. Skoleturneringen er for åttendeklassinger fra hovedstatene i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island. Det konkurreres friidrett, fotball og håndball.

Gleder seg

De fire åttendeklassingene gleder seg veldig til turneringen, som de skal tilbringe på et ungdomsherberge i København.

I løpet av uka skal de blant annet være med på orientering, sightseeing og tivoli, i tillegg til at det er trening eller konkurranse for alle hver dag.

Til tross for at Olav aldri har gått på friidrett, ble han plukket ut til å være med på skoleturneringen.

– Jeg driver med løping, ski, sykkel og fotball, men jeg har aldri gått på friidrett, sier han, og legger til at han håper på å vinne 800-meteren.

Fotballspilleren Julius har ikke like stor tro på laget Oslo skal stille med på turneringen.

– Norge har gjort det veldig dårlig i Nordisk i alle år, så jeg regner ikke med at det går så veldig bra i år heller, forteller han, men legger til at han likevel gleder seg veldig.

– Også slipper vi jo å ta en tentamen! tilføyer Olav fornøyd.

LES OGSÅ: Plukket ut og klare til København

Plukket ut på opptaksprøve

Det var mange påmeldte ungdommer som ville være med på Nordisk Mesterskap. I friidrett blir åtte gutter og åtte jenter plukket ut, mens det er et jentelag i håndball og et guttelag i fotball som blir med.

– Turneringen er egentlig bare for åttendeklassinger, men sjuendeklassinger kan også være med hvis de er gode nok, sier Thale.

Det var fotballen som hadde flest påmeldte, hvor 85 gutter prøvde seg på opptaksprøven.

– På opptaksprøven var det noen som sto på sidelinjen og noterte hvordan vi gjorde det. Vi hadde fem opptaksprøver før vi ble valgt ut, sier Julius, som til vanlig spiller fotball på Lyn.

Prestisje

Det blir en veldig sosial uke for ungdomsskoleelevene, som allerede kjenner mange av dem de skal reise på tur med.

– Vi reiser med mange av de jeg har møtt på stevner før, og det ligger jo litt prestisje i turneringen, forteller Thale, som driver med friidrett i klubben Koll sammen med tvillingbroren Vetle.

I slutten av uka har deltakerne tid til shopping, i tillegg til at det skal være en bankett siste kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.