*Nettavisen* Nyheter.

Taxier skal stå i egen lomme

Taxiene på Lambertseter skal nå stå i en egen lomme ved det gamle senteret i Langbølgen. Foto: Begge foto: Kristin Trosvik

Flere lesere har lurt på hvor taxiholdeplassen på Lambertseter kommer.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nye holdeplasser for 79-bussen er på plass i Langbølgen.

LAMBERTSETER: «Her er vi litt spent på hvordan taxiholdeplassen passer inn i det hele. Skal de være der de står nå, så har vi mange utrygge U-svinger i vente. Taxiene sto trafikksikrest best når de var på broen, men jeg har forståelse hvis tomgangskjøring var et sjenerende problem», skriver «Stambeboer» på www.noblad.no.

LES SAKEN: Veiarbeid i rute før senteråpning

Tidligere lå altså taxiholdeplassen på broen i Lambertseterveien, hvor servicebussen (buss 75) nå har holdeplass. Deretter ble den lagt til Langbølgen, like foran krysset. Her har det ikke vært en egen lomme for taxiene.

Under byggingen av den nye rundkjøringen, nye fortau med mer, har det blitt anlagt en midlertidig taxiholdeplass på andre siden av Langbølgen, ved det gamle senteret

Samferdselsetaten har nå bekreftet at holdeplassen skal bli værende her. Men nå får taxiene en egen lomme. Hele utbyggingen har vært gjennom reguleringsplan, høring, godkjenning, samt godkjenning av skiltplan, slik at plasseringen er endelig.

Bussholdeplassen for 79-bussen er også lagt til Langbølgen, men nærmere rundkjøringen enn tidligere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.