RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Taxiselskap lanserer app for trygghet


Daglig leder av Christiania Taxi, Munawar Nabi, er sjokkert over alle overfallsvoldtektene i Oslo. Selskapet gjør nå konkrete tiltak for å skape mer trygghet.
Daglig leder av Christiania Taxi, Munawar Nabi, er sjokkert over alle overfallsvoldtektene i Oslo. Selskapet gjør nå konkrete tiltak for å skape mer trygghet.
Christiania Taxi jobber målrettet for å øke tryggheten til kundene, spesielt kvinnene. Et av de mest nyskapende tiltakene er en app som registrerer både kunde og taxisjåfør. På slutten av turen kan kunden rangere taxituren.

OSLO: – Jeg har aldri hørt om så mange overfall som nå, sier Munawar Nabi, som har en fartstid på åtte år i taxinæringen.

Som daglig leder av Christiania Taxi iverksetter han nå tiltak i selskapet som skal skape trygghet for de som velger å ta drosje.

– Vår jobb avhenger jo av tillit fra kundene, sier Nabi, som legger til at han vil at taxiselskapet skal bidra til trygghet for kvinnene, men også for de andre kundene

LES OGSÅ: Taxisjåføren ville at jeg skulle betale med sex

En app som registrerer

Christiania Taxi lanserer en app som registrerer kundene.

– Denne appen brukes på mobil og lastes ned fra 02365.no. Når du åpner appen kan du bestille bil, og du blir registrert allerede da. Etter turen får kunden en melding som man kan velge å svare på. Her kan kundene rangere taxituren. Blir en sjåfør rangert lavt kan vi ta inn sjåføren til samtale. Registreringen gir trygghet, samtidig som den gjør at vi kan luke ut dårlige sjåfører, sier Nabi.

Tjenesten skal være gratis

Jobber aktivt for trygghet

Tiltakene som retter seg mest mot kvinnene går på at sjåførene nå instrueres til å parkere slik at de ser inngangspartiet til kvinnenes bolig. Sjåførene skal ikke kjøre av gårde før kvinnen har kommet seg inn.

I tillegg vil Nabi nå jobbe for at sjåførene i Christiania Taxi skal ha øynene mer åpne, og hjelpe de som trenger det.

– Vi ønsker at sjåførene skal bidra til å hjelpe der det trengs. Å ha øynene åpne på hva som skjer når de er ute og kjører, sier Nabi. Han mener det hadde vært en god idé om selskapet fikk en direkte kontakt med politiet, slik at sjåførene kunne melde ifra til politiet om de ser hendelser.

– En direkte portal inn til politiet, som ikke er nødnummeret. Vi har 250 biler ute hver helg, og kan derfor være med på å observere aktivt ute.

LES OGSÅ: Akthar Chaudhry ber drosjenæringen fjerne «råtne egg»

Billig jentetaxi

Nabi tror også at selskapets sjåfører kan være villige til å gå ned i pris, for å forhindre at jenter går hjem alene.

– Mange synes det er dyrt. Og dersom vi merker at taxiselskapet vårt blir brukt aktivt, tror jeg våre sjåfører er villige til å gå ned i pris for å bidra til at jenter kommer seg hjem, sier Nabi.

– Et annet tiltak jeg er positiv til er å enten lage «jentetaxier», der flere jenter kan kjøre sammen. Eller at sjåfører eller vakter kan få flere personer i samme taxi på holdeplassene. Da må sjåføren sørge for ta turen går bra. Får man dette til blir jo regningen for personene nærmest halvert, sier han.

Gode råd

Nabi har også noen råd.

– Ta taxi fra holdeplassene! sier han.

Dette fordi at man både blir sett, og man ser selv.

– På holdeplassene står taxiene og venter på deg. Om du praier på veien, så stopper de kanskje av andre grunner. I tillegg er det lurt å ta med kvitteringer, uansett. Her står all informasjon man trenger, forklarer Nabi.

Og til sist; Ikke ta pirattaxi.

Seriøse

– Om ikke tilliten til oss er til stede, så har vi bommet totalt! mener Nabi.

Han er opptatt av at problemer skal tas på alvor. I den forbindelse har Christiania Taxi også en ny opplæring av nye sjåfører. Først kurses de, så kjører de aktivt i en uke, før de kommer tilbake igjen til et evalueringsmøte.

– På den måten kan vi ta problemene ved roten. For meg er det veldig viktig at vi gir trygghet, men også at vi er seriøse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere