RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Team Benedicte gir jernet for å komme videre


Silje Marie Sørli fra Bjørndal og Neda Gatobi fra Holmlia kom nokså tilfeldig borti nyheten om «Det store korslaget» og endte med å bli headhuntet til Team Benedicte.
Silje Marie Sørli fra Bjørndal og Neda Gatobi fra Holmlia kom nokså tilfeldig borti nyheten om «Det store korslaget» og endte med å bli headhuntet til Team Benedicte.
Etter en flott opptreden i første runde av «Det store korslaget» er Team Benedicte klar til å vise seg verdige til å gå videre i konkurransen.

SENTRUM/OPPSAL: I kveld braker det løs for ny runde i «Det Store Korslaget» og Team Benedicte jobber hardt for å få sangen og koreografien på plass. På Bårdar dansestudio i Oslo sentrum terpes det på steg, takt, stemmer og tempo.

Koreograf Lotte Graf gir instrukser om bevegelser og dansetrinn, mens Benedicte Adrian gir kyndig veiledning om hvordan sangen og stemmene skal fremføres.

Det arbeides bit for bit med å få bevegelser, trinn og stemmer til å koordinere. Det nærmer seg andre runde i konkurransen, og alle detaljer må stemme for å overbevise om at denne gjengen fortjener sin plass i rampelyset.

Unge stemmer

Koret har vært et ensemble i en knapp måned og har klart å etablere en solid lagånd på kort tid. Smil, glede og entusiasme vitner om at teamet har funnet en god kjemi basert på høy kompetanse.

– De fleste medlemmene har både sang, musikk og danseerfaring, kan korist Rune Naglestad fortelle. Medlemmene er primært bosatt i Oslo, men har også representanter fra blant annet Sogn og Fjordane og Bergen.

Håper på lokal patriotisme

Selv om Team Benedicte var et av de to korene som fikk minst stemmer i første runde av korslaget, er entusiasmen stor og pågangsmotet på topp. Nå håper gjengen å få mobilisert den patriotismen de trenger og sanke stemmer så de kan gå videre i konkurransen.

Benedicte Adrian, som selv trådte sine barnesko på Oppsal, forteller at det ikke nødvendigvis er noen fordel å være fra Oslo i denne sammenheng.

– Oslofolk tror vi er så mange at det sikkert er noen andre som stemmer på oss. Det er ikke så stort for Oslo å få være med i denne konkurransen som det er for kor som for eksempel kommer fra distriktene, sier hun.

Harmoni og korklang

Korleder Benedicte Adrian forteller at hun ville ha et preg av pop og ville satse på melodiøse sanger i denne konkurransen.

– Det gjelder å tenke kommers, samtidig som vi må holde på vår egen stil. Vi får ikke vite hvilke låter de andre skal fremføre, så det blir som en selskapslek, en slags tombolaeffekt hvor det er vanskelig å planlegge, forteller hun.

Hun er meget stolt av gjengen hun håndplukket og håper de skal få vist sitt potensial.

– Vi har knapp tid, de skal kunne stemmene sine og samtidig ha styring på armer og bein, sier hun og berømmer medlemmene for talent, pågangsmot og humør.

Det hun ønsker mest av alt nå er at koret får gå videre, slik at de kan få vist frem de mange talentene de har.

– Det er utrolig hva de har fått til på denne korte tiden, avslutter hun.

Utescene

Premien i «Det store korslaget» er 500.000 kroner som skal gis til et videre til et formål som trenger det.

Team Benedicte har bestemt seg for at pengene skal gå til kultursenteret Tveten gård om de vinner. Pengene er her tenkt å brukes til en stor, permanent utescene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere