*Nettavisen* Nyheter.

Team Xtreme klar for VM

Gutta fra Team Xtreme er på plass i Neustad i Tyskland for å seile VM.

Neustad, Tyskland: Etter ankomst Onsdag 02.08 har det gått slag i slag.

Vi startet med utpakking av båten etter ferie bruk, flere 100kg gikk ut.

Vi er det du kan kalle vekt freaker, så her går alt ut. Det være seg stekebrett i komfyr, den eksta toalettrullen som er til overs.

Det skal ikke være noe som helst i båten som ikke har en oppgave under seilasen.

Det har vært trening hver dag ispedd med registrering, måling av seil, veiing av mannskap og div. Reprasjoner og utbedringer underveis.

Vi har hatt ett par "skjær i sjøen" så langt, med røket storseil og problemer med målebrevet opp mot innmålingen av seil. Alt dette er nå ryddet opp i og dagens trening på sjøen har vært helt perfekt.

Vi har til og med trent fart mot en lik Grand Soleil 37, kjempenyttig. Ser ut til at fordekk og spinnaker trimmerne har fått ting i orden, etter sikkert 50 jibber med spinnakeren i dag sitter dette som støpt.

Flere seilskift av forseil og reving av storseil er også gjort mange ganger i løpet av disse treningsdagene. Vi mener nå vi er så klare som vi kan foran morgendagens treningsregatta.

Tirsdag er første alvorsdag.

Det starter med langdistanse seilas over ca 24 timer i strekk. Torsdag-fredag-lørdag er det baneseilaser, totalt 7 stykker i løpet av disse dagene.

Vi vil være desideret minste båt i den store klassen. Den største båten er en J/V 49fot. Det blir viktig for oss i startene å holde oss unna disse kjempestore båtene, for oss blir fri vind det aller viktigste.

Vi håper å kunne dra nytte av å ligge bak i feltet å observere de største for å se hvor på banen det er mest lønnsomt å seile.

Det er ikke til å legge skjul på at det er på langdistanse vi er best, den teller også dobbelt så mye som hver av baneseilasene. Vo satser dermed på å kunne legge grunnlaget her første dag og kjempe med nebb og klør for å beholde plasseringen.

Med 26 båter i klassen blir det kjemping fra første dag.

Erik Kristiansen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.