*Nettavisen* Nyheter.

Teater i en sjuårings hode

Anette Gausreide Pettersen, Lasse Amundsen og Alexander Marthinsen spiller hver sin tanke i en sjuårings hode.

En knust termos får store konsekvenser i familieforestillingen "En Natt i Februar".

TORSHOV: - Jeg kjenner meg utrolig godt igjen i stykket. Også som voksen er det lett at en liten bagatell blir til en stor ting, sier skuespiller Anette Gausreide Pettersen.

Lørdag er det klart for Teatergruppa Karakters premiere på forestillinga om den sju år gamle gutten som blir mobbet på skidagen på skolen, får skjenn av frøken og attpåtil knuser pappas termos. Tankene om å rømme i løpet av natta er ikke sene om å dukke opp.

- Alle har vært der når man føler seg isolert og tenker: "Ingen setter pris på meg, jeg kan like godt rømme", forteller skuespiller og produsent Lasse Amundsen som tok turen til barnehager da han starta arbeidet med stykket.

- Jeg spurte dem om hva de synes var skummelt eller trist og hva de er redde for. Til svar fikk jeg alt fra redsel for at mamma og pappa blir borte, til å ikke få pannekake. Det beste var svaret om frykten for heksa i skogen som tar ut alle pengene i banken, ler han.

- Selv om forestillingen tar opp alvorlige temaer som mobbing og erting, er det hele tiden mye humor, understreker Gausreide Pettersen.

Sammen med Amundsen og Alexander Marthinsen, utgjør de hver sin tanke i guttens hode. Selve gutten ser du aldri i løpet av forestillingen.

- Vi spiller en rød, en blå og en gul tanke. Den gule er naiv og leken, den blå er negativ og den røde er kjærlighet. På den måten fargelegger vi de ulike karakterene, sier Amundsen som håper at forestillingen føre til dialog voksne og barn i mellom i etterkant.

- Jeg tror både unge og voksne vil kjenne seg igjen og at det kan være utgangspunkt for å prate sammen om dette, sier han alvorlig.

Forestillingen spilles på Soria under Moria klokka 16 og 18 både lørdag og søndag, med siste forestilling 4. april.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.