RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Teater og kjæresterier på Chateau Neuf


For denne gjengen der åpenbart teater det beste med sommeren. Her samlet under et kort øyeblikk hvor alle satt stille samtidig. Nesten, iallfall.
For denne gjengen der åpenbart teater det beste med sommeren. Her samlet under et kort øyeblikk hvor alle satt stille samtidig. Nesten, iallfall. Foto: FOTO: BJØRN-MARTIN BRÅTEN NORDBY
Tiril Beatrice Høglo (10) er med på teaterworkshop for tredje gang. Det har resultert i kjæreste, nye venner og rollen som teatergruppeleder på skolen.

OSLO: Denne uken arrangerer MUUS teaterworkshop for barn på Chateau Neuf. Gjennom lek og improvisasjon er instruktørenes mål at deltakerne skal bli tryggere på seg selv og kjenne på egne grenser. Men for barna selv handler det like mye om noe annet.

Del på Facebook

– Jeg var med på dette både i fjor sommer og i høst, og nå er jeg her for tredje gang. Det er så utrolig gøy å leke, drive med skuespill og å få seg nye venner, sier Tiril Beatrice Høglo, med et stort smil om munnen.

– Er det noen søte gutter her, da?

– Ja! Jeg fikk meg kjæreste her i fjor, og han er med i år også, forteller Tiril.
I likhet med venninnene Mathea Prøven Nordahl (10) fra Karlsrud og Nayana Julietta Syed (9) fra Frogner klarer hun nesten ikke å sitte stille når lokalavisens utsendte tar dem til side for en «teaterprat» på Chateau Neuf.

Kurerer sceneskrekk

Tiril forteller  at hun også har drevet en del med teater på Steinerskolen på Nordstrand.Her er hun leder for en teatergruppe som blant annet samler inn penger til Redd Barna. Mathea har på sin side drevet mest med dans hittil, selv om det ifølge 10-åringen noen ganger også krever litt dramatisering.

– Drømmen er å bli filmskuespiller eller designer, sier Mathea.

Nayana er imidlertid ikke like begeistret for å stå på scenen, men er allikevel storfornøyd med å være med på teaterworkshop.

– Jeg har egentlig sceneskrekk, men den blir mer og mer borte, særlig når man blir så fort kjent med de andre her. Derfor har jeg tatt med meg en vennebok så jeg kan skrive ned navn og telefonnummer til alle, forteller Nayana.

På barnas premisser

Knut Steen (25) og Tuva Gaarder Nordlie (26) er hjernene bak teaterworkshopen, og er vanligvis selv instruktører.
Ettersom Nordlie er opptatt med annen jobb, har Steen fått med seg Kristin Fjalestad (25) som hjelpeinstruktør i denne omgang.

– Vi har selv teaterbakgrunn og ønsker å gi det samme til disse barna som vi har hatt så mye glede av selv. Det viktigste for oss er at barna skal ha det gøy og at lekene og aktivitetene skal foregå på deres premisser, sier Steen.

Han forteller at de ikke har noe mål om å utvikle morgendagens skuespillerstjerner, men at hovedfokus er å gjøre barna trygge i en gruppe som er litt ukjent for dem.

– De har tydelig blitt varme i trøya allerede. Det er ingen som melder seg ut og alle vil bidra hele tiden, sier Fjalestad.

Jakter skuespillerdrømmen

Men til tross for instruktørenes hovedfokus på lek og moro framfor utvikling av skuespillertalenter, er det noen som er med nettopp for å nå den store drømmen om å bli profesjonell skuespiller. Sofie Hægland (10) fra Karlsrud både danser og spiller fotball på fritiden, men liker aller best å stå på scenen.

 – Jeg liker å gå inn i andre roller og lage skuespill. Dessuten er det mange som sier at jeg er flink med teater, forteller Sofie.

 Martin August Sørlie (10) er i likhet med Sofie deltaker på teaterworkshopen for første gang, men han har også erfaring med teater fra tidligere. Han forteller at han har vært med på oppsetninger av både «Reveenka» og «Askeladden og de gode hjelperne» i festsalen på Bolteløkka skole.

– Jeg pleier å være flink til å lage sketsjer og kommer ofte med de fleste ideene til ting vi kan gjøre. Nå gleder jeg meg til foreldrene våre kommer på fredag for å se hva vi har drevet med denne uka, sier Martin, før han forsvinner inn i teatersalen igjen, med en ny idé til gruppa.

MUUS teaterworkshop for barn arrangeres også i uke 31, og har fortsatt ledige plasser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere