RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tider trangt ombord på banen mellom Nationaltheateret og Storo lørdag ettermiddag! Foto: Grace Brynn
Tider trangt ombord på banen mellom Nationaltheateret og Storo lørdag ettermiddag! Foto: Grace Brynn

Teater på sporet

Teaterfestivalen Twist er i gang, med 28 forestillinger rundt omkring! Lørdag ble det spilt teater på t-banen.

NATIONALTEATERET-STORO: Lokalavisens utsendte inntar Nationaltheatrets t-banestasjon, for å dra med teatertoget til Nydalen.

Bisker på t-banetur

Er det noe rart å se her? Sceneteppe over blanke spor for eksempel? Nei... Men der! De sitter ved siden av hverandre på en benk og venter, de tre hundene fra H.C. Andersens eventyr "Fyrtøiet": "En med øyne så store som tekopper, en med øyne så digre som møllehjul, og en med øyne rom Rundetårn!" Storøyde er de, i hvert fall.

De peser ivrig og vinker med potene.

Har dere navn? Så vi kan rope på dere hvis dere tuller dere inn på feil vogn?

De nikker.

Langbein! sier den største.

Doffen! svarer den mellomste.

Og Snufsi! bjeffer den tredje.

Så flinke bisker! Skal bli med dere, jeg.

Vognen starter med et rykk, vi suser forbi stasjonene. På Ullevål Stadion går vi ut og trekker pusten litt.

Ååååh! hviner det høylydt. To skikkelig snørrhovne dronninger venter på banen.

Skal vi virkelig la oss frakte i en så folkelig ekvipasje? Åh! De tre bikkjene løper ivrig bort til dem for å hilse på. Den hvitkledde dronningen hopper forferdet opp på en benk:

Vekk med de fæle labbene! Iiiiih! Kan ikke folk holde de fryktelige kjæledyrene sine i bånd? Hun jamrer seg og skriker.

Jeg er allergisk mot sånne pelsdotter! roper den andre dronningen.

Pels gjør seg nå engang best rundt skuldrene! roper den hvitkledde. De to får øye på en liten jente som titter storøyd på dem fra motsatt perrong.

Så søt hun er! hviner de, og vinker ivrig.

Nora fra et skikkelig alternativt dukkehjem

I vognen får vi selskap av Teaterdirektøren og hans upålitelige teatertrupp. Snart er de der, snart ikke de er "Sporløst forsvunnet!" De passer ikke tiden. Tar feil tog, blir tatt i billettkontroll... Men jammen er det gøy når de er der.

Påtrengende teater til folket! Teater er Circle of Life! roper teaterdirektøren og slår ut med hendene. Kom og beundre min teatertrupp fra de sørvestlige stepper ved Strømstad! La dere beruse av deres bedrøvelige fadeser! Nora fra et skikkelig alternativt dukkehjem står plutselig og leter intenst i vesken sin.

Torvald står på setet og strekker seg alt han kan for å se oppi den han også. Hopper ned, kommer bort og hjelper henne å lete. En kjapp romanse følger, det skjærer seg, også bare GÅR dama! Torvald griner.

Sirkusdirektøren lover å lete etter henne. Han tar en runde rundt i kupeen, men kommer hoderystende tilbake; Nora har gått! Torvald hulker og knuger det han fant i Noras veske inntil seg: Hans lille lerkefugl!

Herr og fru Martin som synes de har sett hverandre før, og viser seg å være gift. De veksler om å sitte på fanget til hverandre, lykkelige over å ha funnet hverandre igjen.

På Nydalen går alle ut. Noen kaster seg i en forrykende dans, og noen passasjerer blir med.

Så kult! Hadde det alltid vært sånn, ville jeg reist kollektivt bestandig!

Twist-samarbeid

Twist-festivalen er et samarbeid mellom Nordic Black Theatre, Det Åpne Teater og Riksteatret, forteller Oda Randor.

Det vil bli vist 28 forestillinger på sju steder, fra 31. oktober til 9. november. t-baneteateret er helt unikt det er første gang det skjer i Norge! Manuset har blant annet tatt scener fra Et dukkehjem, Nokon kjem til å komme, Kort møte osv. på en egen måte. Meningen er å få folk til å oppleve verden på en annerledes måte, og se hvor viktig det er å være seg selv. Hverdagen tar så lett tak i oss. Vi glemmer at vi egentlig er lekne og morsomme!Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere