Teater satser på Oslo og humor

Til høsten er det klart for komedien «Lærer for livet» på Oslo Nye Teater. Der spiller blant annet Birgitte Victoria Svendsen, Eli Anne Linnestad, Bartek Kaminski og debutanten Nader Khademi. Regissør er Marit Moum Aune.

Til høsten er det klart for komedien «Lærer for livet» på Oslo Nye Teater. Der spiller blant annet Birgitte Victoria Svendsen, Eli Anne Linnestad, Bartek Kaminski og debutanten Nader Khademi. Regissør er Marit Moum Aune. Foto: FOTO: TRINE DAHL-JOHANSEN

Oslofokus, humor og mangfold er hva Oslo Nye Teater ønsker å tilby den kommende høsten.

Anne-Karen Hytten har regien på «Mio min Mio». Her forteller hun og dukkespiller Paal Viken Bakke om forestillingen. Foto: FOTO: TRINE DAHL-JOHANSEN

I Teaterkjeller’n skal Hanne T. Asheim sette opp en nyskrevet cabaret med Morten Røhrt, Bentine Holm, Sidsel Ryen og Trine Wenberg Svensen. Foto: FOTO: TRINE DAHL-JOHANSEN

Geir Kvarme skal bare ha en tann som Karius. En skinne i munnen gjør det vanskelig å si s. Foto: FOTO: TRINE DAHL-JOHANSEN

OSLO: – Vi er byens eget teater og skal konsentrere oss om Oslo. Vi jakter på stoff som er knyttet til denne byen, sa teatersjef Catrine Telle da teaterets høstprogram ble lansert i dag.

Livet i osloskolen

Hun lovet at denne høsten ville de sette opp tempoet litt.

– Vi skal prøve å være morsomme og vil være mer mangfoldige og ha med gjestespill, fortalte hun.

På Hovedscenen byr teateret på komedie om lærere i osloskolen, med tittelen «Lærere for livet». Der spiller blant annet Birgitte Victoria Svendsen, Helle Haugen, Håkon Ramstad, Kari-Ann Grønsund, Eli Anne Linnestad og Bartek Kaminski.

Les også: En energi og latterbombe

God, gammeldags farse

Det blir også en farse om en latterlig kveld i operaens verden. Forestillingen har foreløpig fått navnet «Skaff meg en tenor».

I tillegg flytter de rampete og sjarmerende tanntrollene «Karius og Baktus» inn på dagtid. Det er Geir Kvarme og Anders Hatlo som nå trer inn i rollene som de rampete beboerne i munne til Jens.

Forestillingen om Knutsen og Ludvigsen kommer også på besøk til Hovedscenen.

Moro og seriøst

På Centralteatret er det klart for «Mysteriet Myrna Vep». Forestillingen beskrives som en briljant teaterlek som morer, underholder med heseblesende kostymeskift. Her er det Simon Andersen og Stig-Werner Moe som skal spille et vell av menn og kvinner.

På den seriøse siden viser teateret «Natta, mamma» – en gripende forestilling om selvmord. Rollene er besatt av Marika Enstad og Marit Østby.

– Jeg har ventet 30 år på at denne forestillingen skal settes opp i Norge, sa Marit Østby da teaterprogrammet ble presentert i dag.

– Dette er ingen morsom forestilling. Den er opprivende, trist og veldig godt teater, sa teatersjefen.

Satser på dukker

I Trikkestallen har de storsatsning på figurteaterforestillingen «Mio min Mio».

– Dette er en vakker og påkostet dukketeaterforestilling for de litt større barna, sier Telle.

Cabaret

I Teaterkjeller’n vil det være aktivitet hele høsten, med blant annet en nyskrevet cabaret av Anne T. Asheim. Hun har fått med seg Trine Wenberg Svensen, Sidsel Ryen, Morten Røhrt og Bentine Holm.

Mer for pengene

Oslo Nye Teater har også inngått et samarbeid med Riksteatret. Dermed kan de begge by på flere forestillinger kommende høst og skuespillerne som er tilknyttet byens eget teater kommer seg ut på turné. Nå skal gjengen fra Dickie Dick Dickens vise forestillingen sin rundt om i Norge.

– Alt dette vil gi teateret en mer solid grunn og flere ben å stå på. Vi få mer teater for pengene, sa Telle.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.