RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UTEN SCENESKREKK: Men Marit Solbu, daglig leder på Dramatikkens Hus er likevel spent foran dagens åpning.FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD
UTEN SCENESKREKK: Men Marit Solbu, daglig leder på Dramatikkens Hus er likevel spent foran dagens åpning.FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD

Teaterfabrikken

Torsdag åpnes offisielt dørene på Dramatikkens Hus. – Vi skal være stedet for nye idéer, sier Marit Solbu.

GRØNLAND: – Dette er en formidabel satsning hvor vi skal sørge for å lage nye tekster som angår hele befolkningen. Vi skal rett og slett gjøre ny scenetekst attraktiv og interessant, sier Marit Solbu, daglig leder for det nyåpna Dramatikkens Hus.

Premiereforestillingen «Henvendelser» ble vist allerede i går, men først i dag er det duket for offisiell åpning av det nye nasjonale kompetansesenteret for scenetekst.

For barn og unge

– Selv om vi skal drive nasjonalt, er det på Grønland vi holder til, så vi håper å nå ut til lokalbefolkningen. Det vil bli mye mindre egenprodusert teater her enn tidligere, samtidig som vi ønsker å satse spesielt på barnespill og ungdomsteater, forteller Solbu og understreker at Dramatikkens Hus skal være et arnested for nye innspill, åpent for alle som har noe å bidra med.

– Jeg vet ikke om andre plasser i Norge som tar vare på nye idéer på denne måten. Institusjonsteatret satser mye på kjente ting, og det er mange involverte i store prosjekter. Vi har på vår side mulighet til å snu oss fortere rundt og vi skal ta imot alle som vil skrive noe.

Det var Franzisca Aarflot , teatersjef ved Det Åpne Teater, som var arkitekten bak Dramatikkens Hus. I 2010 ble drømmen virkelighet.

– Det er med stor ydmykhet at jeg tar fatt på oppgaven som daglig leder. Anne-May Nilsen startet teatret i 1986. Hennes gründermentalitet og alle arbeidstimene både hun og senere Aarflot har lagt ned i dette huset, er helt utrolig!

Skal overraske

Solbu gleder seg til å skreddersy nye prosjekter.

– Vi skal bruke tid på å utvikle tekster og tilpasse dem for scene. Dessuten kommer vi til å jobbe aktivt mot frie sceniske miljøer. Når teksten er skrevet, er det jo klart at vi må ut og vise dem fram. Det skal bli artig å overraske når folk ser teater!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere