RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Teaterfest på Sagene


 
 
UNIMA-Norge, forening for figurteater, har gleden av å invitere til norsk figurteaterfestival i Trikkestallen på Torshov, Oslo 15.-19.oktober.

- Det er andre gang vi, i samarbeid med Bydel Sagene og Oslo Nye Teater, arrangerer teaterfestivalen Fri figur, sier Svein Gundersen.

Festivalen har fokus på norsk figurteaterkunst, og vil presentere 11 teaterproduksjoner fra norske frigrupper og institusjonsteatre.

- Vi ønsker å presentere bredden i figurteater-uttrykket, og det er plukket ut forestillinger for alle aldersgrupper, fra baby-teater til voksenforestillinger. De fleste forestillingene er familieforestillinger, opplyser arrangøren.

Se program på www.unima.no.

Gjestespill fra utlandet

- Vi har i tillegg funnet plass til to utenlandske gjestespill. Gruppe 38 fra Danmark kommer med forestillingen Du må være en engel, Hans Christian. To servitører dekker til jubileumsfest for H.C.Andersen, og gjenstandene på bordet begynner å leve.. Forestillingen fikk Reumertprisen som beste barneforestilling i Danmark i 2005, og har siden turnert over store deler av Europa og USA. Fra Tsjekkia kommer Divadlo DNO med en forestilling bygget på samiske eventyr. Gruppa er kjent for sin bruk av visuelle effekter, skyggespill og bevegelig scenografi.

Kunsterisk påfylling

Det blir også holdt to seminarer under festivalen:

Den tsjekkiske scenografen og figurteaterkunstneren Peter Matasek snakker om konfrontasjon mellom sceniske elementer: skuespiller/dukke/objekt/rom, og dramaturgen Jane Rasch oppsummerer festivalens forestillinger på festivalens siste dag.

- Utenfor Trikkestallen setter vi opp Festivaltelt med festivalkro, hver dag byr vi på forskjellige kunstneriske innslag.

Birgitte Strøm prisen

Planen er å gjøre Norsk figurteaterfestival Fri figur i Oslo til en tilbakevendende begivenhet, en biennale som i fremtiden kommer til å alternere med Den internasjonale Figurteaterfestivalen i Kristiansand.

- Forestillingene våre teatergrupper produserer turnerer over hele landet - i barnehager, skoler og bibliotek, bl.a for Den Kulturelle Skolesekken. De vises for et stort antall barn og unge, men sjelden på offentlige teaterscener, fordi de fleste gruppene mangler ressurser og det nettverket som trenges i forhold til dette. Aktiviteten speiles derfor i liten grad i media. Vi ønsker gjennom festivalen Fri Figur å synliggjøre norsk figurteater.

UNIMA-Norge har også i år det ærefulle oppdrag å dele ut Birgitt Strøm prisen
til en av de norske gruppene.

Prisvinneren offentliggjøres søndag 19. okt. kl. 17.00

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere