RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Teaterinteresserte barn og ungdom i huset?


SPILLEGLEDE: Sylwia Janina Stasiak og Tone Minerva Grenness har noen sjeldne ledige plasser på teaterskolen på Tøyen i høst, og de ønsker seg flere ungdommer og aller, aller helst gutter.
SPILLEGLEDE: Sylwia Janina Stasiak og Tone Minerva Grenness har noen sjeldne ledige plasser på teaterskolen på Tøyen i høst, og de ønsker seg flere ungdommer og aller, aller helst gutter. Foto: FOTO: ELLEN RØNNING
Oslo teatersenter, som holder til i Tøyen kulturhus, Trafon, har ledige plasser på teaterskolen i høst.

TØYEN: Teatersenteret er til for det frivillige scenekunstfeltet i Oslo. Her er øvingssted for frivillige og profesjonelle scenekunstnere, Oslo teaterskole driftes herfra, det samme gjør de to teaterfestivalene Rampelys og Teatertreff. Slikt bringer liv til et gammelt bygg.

Teaterskolen

– Det er ikke stille her, nei!

Tone Minerva Grenness og instruktør Sylwia Janina Stasiak tar imot dittOslo i de småslitne men sjarmerende lokalene til teaterskolen

– Vi har faktisk noen ledige plasser på teaterskolen i høst, sier Tone.

– Det er ikke vanlig!


Dette er nemlig en særdeles populær teaterskole, med kurs for barn og unge fra syv år til 18–19 år, altså gjennom hele skoletiden.

– Og det er mange som er med hele veien, heldigvis, sier Tone.

Skolen har plass til rundt 100 elever fordelt på syv aldersdifferensierte grupper. I tillegg tilbyr Sylwias Solstrålen teater dans for barn fra to år og barneteater fra fem år.

– Barneteater handler om å lære å uttrykke seg. Det er fantastisk å se hvordan sjenerte barn finner trygghet og får forbedret selvtillitt.

Tone nikker energisk til det Sylwia sier.

– En av elevene her sa at «ordet flaut finnes ikke hos dere». Det er et flott komplement.

Rampelysfestivalen

Årets soleklare høydepunkt for elevene på Oslo teaterskole er Rampelysfestivalen.

– Ambisjonsnivået er høyt både hos instruktører og skuespillere, sier Tone.

– Det øves til festivalen gjennom hele året, og det er en riktig så spillekåt gjeng som gleder seg til å stå i rampelyset.

Det å sitte i sminken, være i et miljø hvor alt er proft og ta imot applaus – de lever på det i ukevis!

Rampelysfestivalen arrangeres for 22. gang våren 2012, på Black Box Teater. To scener pluss vrimmelscenen i foajeen, i cirka to uker og rundt 400 barn og unge på scenen. Bak disse tallene skjuler det seg utallige stolte øyeblikk, masse glede, samhold og lære for livet.

– Det er en fantastisk festival, sier Tone Minerva Grenness, som synes hun har en veldig spennende jobb.

– Jeg skulle bare ønske at vi hadde litt bedre og mer forutsigbar økonomi. Anstendig lønn til instruktørene og en fast budsjettpost for festivalen hadde gjort godt!

For info om Oslo teatersenter se www.osloteatersenter.no.sitattekst

@Sitat.signatur: navn

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere