*Nettavisen* Nyheter.

Teatersalen er uskadet

SMÅ SKADER: Teksnisk sjef på Oslo Nye Teater kan puste lettet ut. Centralteatret i Akersgata har bare fått små skader. Foto: Foto: Trine Dahl-Johansen

Teknisk sjef ved Oslo Nye Teater kan puste lettet ut. Centralteatret i Akersgata har bare fått minimale skader og Hovedscenen er uskadet etter bombeeksplosjonen.

Klikk på bildet for å forstørre.

KNUST: Et av vinduene på kontoret i systua ble kust av lufttrykket. Foto: Foto: Trine Dahl-Johansen

Klikk på bildet for å forstørre.

MURPUSS: I systua er noe av murpussen i taket skadet. Foto: Foto: Trine Dahl-Johansen

Klikk på bildet for å forstørre.

ÅPENT: På herretoalettet er et av vinduene fullstendig borte. Foto: Foto: Trine Dahl-Johansen

SENTRUM: – Det ser gledelig bra ut. Det har gått murpuss noen steder og noen vinduer er blåst ut flere steder, sier Finn Lewin lettet.

Svært heldig

Han tok med dittOslo.no på en rundtur i det gamle bygget og kunne konstatere at de har kommet svært heldig fra det enorme trykket. Centralteatret ligger i Akersgata og fram til i går ettermiddag hadde ikke den tekniske sjefen fått lov til å sjekke ut hvordan det hadde gått med bygningen, på stedet hvor det har vært teaterdrift siden 1780.

Glass og murpuss

– Skadene på Centralteatret er litt underlige, men det sier jo litt om hva slags trykk dette har vært, sier han og peker opp på blyglassvinduet i bakgården.

Der er det kun noen små hull i enkelte ruter. På publikumstoalettet for herrer er det ene vinduet helt blåst ut, det samme er det på systua og lageret på loftet. I systua er det også noen sår i murpussen i taket. I inngangspartiet er både dører og glass intakt, men i gangen mellom de store dørene ligger rester etter eksplosjonen.

– Dette er jo ikke store skader, men vi lar det ligge til vi har fått fagfolk til å se på det, sier han og legger til at en byggmester skal i gang omgående.

Selve teatersalen og skuespillerfoajeen er helt uskadet.

– Jeg var veldig engstelig for hvordan det hadde gått med den store lysekronen i teatersalen, men den henger like fint, smiler han.

Bak bygninger

Resten av fasaden er uskadet. Selv plakaten om forestillingen «Natta, mamma», som har premiére 7. september, er intakt. Den henger 90 grader ut fra fasadeveggen og har vært veldig utsatt.

– Antagelig har vi ligget heldig til, bak store, tunge bygninger, sier Lewin.Hovedscenen til Oslo Nye ligger i Rosenkrantzgate og er like hel etter fredagens hendelse.

– Jeg var redd trykket skulle ta med seg loftet, men da jeg inspiserte bygningen var det ingen skader noe sted, sier han lettet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag