Gå til sidens hovedinnhold

Teaterstykke med sprengstoff

Regissør Per-Olav Sørensen liker å sette opp teaterstykker med litt sprengstoff. Det har han fått til med forestillingen Drapene i Aalst, som har première torsdag.

SENTRUM: For ti år siden ble verden rystet av at et ung foreldrepar i byen Aalst i Belgia tok livet av sine to små barn, før de selv forsøkte å begå selvmord. Saken fikk sensasjonelle oppslag og de ble framstilt som monstre i media.

– Teaterstykket Drapene i Aalst er basert på forhørene av og rettssaken med de to foreldrene, forklarer regissøren.

Tenke seg det utenkelige

Han driver det frittstående produksjonsselskapet POS Theatre Company og denne forestillingen er en del av Samtidsfestivalen på Nationaltheatret.

– Hvorfor har du valgt et stykke med en så grusom setting?

– Jeg leter alltid etter gode stykker, og det er dette. Dessuten liker jeg at stykkene har litt sprengstoff i seg. Dette er dessuten et viktig stykke fordi det er mange slike saker i verden. Det er helt grusomt hva foreldrene har gjort, men for å forhindre at noe sånt skjer igjen må vi sette oss inn i hvordan de tenker. Stykket handler om å tenke seg det utenkelige, forklarer han.

Enorme ører

På scenen står Ane Dahl Torp og Axel Hennie, som foreldreparet. 60–70 prosent av manuset er ren dokumentar fra rettssaken og forhøret av dem. Bak teppet står Dennis Storhøi. Det er første gangen man bare høre stemmen hans i en forestilling.

– Rollen min er folkets røst og barnas forsvarer. Jeg må ha enorme ører for å følge med i hva som skjer på scenen og kan ikke bare følge manuset. Dette er en helt annerledes rolle enn jeg er vant til, sier han.

Godliamannen forklarer at en slik forestilling setter i gang tanker hos både skuespillere og publikum.

– Ser vi ting rundt oss og ikke tør å si ifra? Kunne jeg ha gjort det samme i en slik situasjon?

Turné

Nå venter ti forestillinger på Nationaltheatret før skuespillere og regissør legger ut på veien.

– Vi turnerer fra Molde og sørover. Det er mulig vi fortsetter med noen forestillinger neste år også, i tillegg til at vi lurer på om vi skal ta stykket til utlandet også, forteller regissør Sørensen.

– Det er alltid morsomt og spennende å dra på turné. Vi gleder oss til å få vist Drapene i Aalst rundt om i landet, avslutter Storhøi.

Reklame

Black Week: 10 kupp du gjør på vinterjakker