RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Teatertårer for budsjett

Østensjø barne og ungdomsteater er redde for Bydelsdirektørens forslag om å kutte i støtten. De årlige 60.000 kronene har utgjort den økonomiske basisen i driften.

I rundt 13 år har teateret, som i sin tid ble startet av Bydel Østensjø, undervist og underholdt i bydelen. 60.000 kroner har vært fast støtte, og en kjærkommen inntekt for de teatralske.

Vi har jo inntekt av billettsalg, og vi har hatt kafèsalg og liknende, dessuten har vi også mottatt støtte fra rådhuset. Men denne posten fra bydelen har på en måte vært hovedgrunnlaget, en sikker inntekt, forteller to engasjerte foreldrene, Astrid Borgen og Hilde Kveim. Det var foreldregruppa som tok over driften av teateret for omtrent fem år siden, etter at bydelen ikke lenger så muligheten til å avse menneskelige midler lenger.

Også tidligere har bydelsdirektøren foreslått kutt, men heldigvis har vi hatt politikere som har skjønt viktigheten av et slikt tilbud for barn og unge, de har vært positive, heldigvis, fortsetter de to mødrene, tenker seg om og legger til.

Det er ikke slik at vi ikke tror at andre kan ha bruk for disse midlene, men vi ønsker bare så inderlig å ha muligheten til å fortsette med dette. Hvis denne pengestøtten, som er basisen for driften forsvinner, spøker det for fremtidige forestillinger.

Mord

Allerede nå øves det flittig til det tradisjonelle forestillingsmaratonet Teateruka, som hver vår blir avholdt ved Bøler skole. De yngste skal opptre med "Tante Ågots hjemmelagde eventyr", mens den eldre gjengen fremfører "Mord i Mørket". Et ordspill som kan bli mer enn virkelig nok for teatergruppa.

Uten den årlige støtten fra bydelen kan vårens teateruke falle fra. Selv om vi har mye dugnad, og dessuten får leie lokaler ved Bøler skole gratis, er vi avhengig av å ha denne faste basisstøtten på flere måter. Blant annet på grunn av muligheten til å ha instruktører, som er den største utgiften. Vi sparer der vi kan, og kjøper for eksempel mye av rekvisitene på loppemarked. Men instruktører kan vi ikke kjøpe der, avslutter de.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere