*Nettavisen* Nyheter.

Tegner for en god sak

(F.v) Tomas Bodin (5), Malene Hagebakken (5) og Salina Malik (4) med tegningen som viser en som blir jaget ut av hjemmet sitt av en tanks og soldater. Foto: Kaja Stabursvik

Barna i Bjørnåsen barnehage driver salgsvirksomhet og lager ting de selger til foreldrene sine. Pengene går ikke til dem selv, men til å hjelpe andre barn på flukt rundt om i verden.

BJØRNDAL: Førstkommende søndag er det på nytt tid for årets TV-aksjon som denne gangen går til Flyktninghjelpen.

Barna og de ansatte i Bjørnåsen barnehage har ikke tenkt å la det gå upåaktet hen, og har i den anledning laget bilder og figurer de selger til foreldrene i barnehagen.

Inntrykk

Ansatt i barnehagen, Hosai Malik forteller at de har snakket mye om barn på flukt og hva Flyktninghjelpen gjør, noe som tydeligvis har gjort inntrykk på barna.

– Ungene har laget ting de vil selge til foreldrene sine for å hjelpe andre barn. Vi har snakket mye om Flyktninghjelpen, og ungene er veldig opptatte av at det finnes en løsning, sier Malik.

Tanks ødelegger husene

Tomas Bordin (5) og Malene Hagebakken (5) synes det har vært spennende å lære om Flyktninghjelpen, og har tegnet en tegning av en som flykter fordi det kommer en tanks og ødelegger huset hans.

– Vi har laget masse forskjellig som vi selger, for det er bra å hjelpe andre barn, sier Malene.

De ansatte i barnehagen skryter av foreldrene som for anledningen hadde bidratt med kaker og gaver som skulle loddes ut. Etter endt arrangement hadde barnehagen samlet inn hele 5000 kroner som de er stolte av å sende av gårde for å hjelpe mennesker på flukt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.